Popori Ottó Birkózócsarnok

2023.10.06. 15:30

Névadó ünnepséget rendeztek a bajai birkózócsarnokban – galériával, videóval

Rendkívül hangulatos névadó ünnepséget tartottak a Popori Ottó Birkózócsarnokban csütörtökön, ahol a birkózók nagy termét Szabados Imre Birkózóteremnek nevezték el. Az eseményen részt vett Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, Bacsa Péter olimpikon birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke, Hajdú Miklós és Széll Péter alpolgármesterek.

Márton Anna

A birkózók bemutatót is tartottak a névadó ünnepségen

Fotó: Márton Anna

Az eseményen elhangzott, hogy a bajai birkózásban fél évszázadot dolgozott Szabados Imre, aki méltó arra, hogy egy ilyen sportlétesítményt elnevezzenek róla. Gyerekekkel foglalkozott, nemcsak edzőként, hanem sportvezetőként is dolgozott. 

Zsigó Róbert beszédében hangsúlyozta: a birkózás az egyik legősibb sportág, az olimpiák kedvenc küzdősportja. − A Magyar Birkózó Szövetség és a magyar birkózás rendkívül eredményes, hiszen kilenc birkózót választottak a Hírességek Csarnokába, megsüvegelendő ez az eredmény − mondta a képviselő. A folytatásban gratulált a Mogyi Bajai Birkózó Clubnak a közelmúltban elért eredményeihez. Kiemelte, hogy nemcsak a magyarok, hanem a bajaiak jó hírét is viszik a nagyvilágba. Emlékeztetett arra, hogy korábban méltatlan körülmények között edzettek a bajai birkózók, akik immár több mint egy éve birtokba vehették az új Popori Ottó csarnokot, ami már méltó az eredményeikhez. Sok sikert kívánt a továbbiakban a bajai birkózónak.

Az eseményen Jagicza László, a Mogyi Bajai Birkózó Club vezetőedzője kiemelte, Bacsa Péter olimpikon birkózó, a Magyar Birkózó Szövetség ügyvezető alelnöke, a Nemzetközi Birkózó Szövetéség elnökségi tagja, a Magyar Olimpiai Bizottság elnökségi tagja, a Tokiói Olimpia igazgatója a legeredményesebb jelen pillanatban a magyar sportdiplomácia terén.

Bacsa Péter a baon.hu-nak elmondta, hogy nagy nap ez a mai, és nemcsak a bajai birkózók részére, de az egész magyar birkózásnak is, hogy egy ilyen fantasztikus XXI. századi sportlétesítményt avattak. − Külön öröm számunkra, hogy ilyen sok fiatal birkózó kezdett el birkózni itt az elmúlt években annak köszönhetően, hogy tényleg megújult a létesítmény. Én nagyon szurkolok nekik. Baján most már minden adott: a birkózócsarnok, az anyagi körülmények és az edzők személye is arra, hogy a bajai birkózás egy második aranykorát élje − fogalmazott Bacsa Péter.

A névadó ünnepségen Hajdú Miklós alpolgármester tolmácsolta Nyirati Klára polgármester szavait, aki nem tudott eljönni az eseményre. Kiemelte, hogy a tavalyi esztendő óta több tábort is sikerült megtartani Baján, az új csarnok adottságainak köszönhetően, és tervként megfogalmazta a jövőbeni sporttáborok megvalósítását.

Birkózó-bemutatóval és egy rövid koncerttel lepték meg a vendégeket a szervezők. Rudán Joe rockénekes énekelt és Nagy Imre gitározott. A nagy számban megjelent érdeklődőket magával ragadta az egykori Pokolgép, P. Mobil, Mobilmánia, Dinamit és más együttesek kiváló zenésze, aki napjainkban a Rudán Joe Akusztik és Rudán Joe Band zenekarokkal lép fel Baján is. Rendszeres fellépője az Armstrong Clubnak. Rudán Joe és Nagy Imre a bajai birkózó gyermekeknek ajánlották fel fellépti díjukat.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában