Foglalkozások

2023.10.20. 21:20

Népi Iparművészeti Gyűjtemény: kiállítások, gyöngyfűzés és tökfaragás is színesíti a programokat

Két időszaki kiállítás is látható Kecskeméten, a Népi Iparművészeti Gyűjteményben. Emellett tematikus foglalkozásokra is várják az érdeklődőket.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Magamban is helyén van a lélek című tárlat a Kecskemét környéki és a kiskunsági puszták pásztorvilágát tárja a közönség elé. Megismerhető a pásztortársadalom felépítése. Az egyszerű pusztai életet, a faragás művészetét és a kinagyított fotóknak köszönhetően pásztorjeleneteket is megcsodálhatnak az érdeklődők. 

A másik kiállítás a Fába faragott történelem címet kapta, mely emléket állít Répás Jánosnak, a Népművészet Mestere fafaragónak. Az évekkel ezelőtt elhunyt, országosan is elismert kecskeméti alkotó sokféle anyaggal kísérletezett, mígnem rátalált a fára. Első jelentősebb munkája A szőlő művelése című sorozat volt, majd elkészült a Honfoglalás című szoborcsoportja : Csodaszarvas, Árpád vezér, Vérszerződés, Zászlótartó vitéz, Honfoglaló ökreivel.

A Népi Iparművészeti Gyűjteményben ebben a hónapban két tematikus foglalkozás is lesz. Október 21-én, szombaton 10 és 12 óra között gyöngyös karkötőt készítenek a résztvevők. A gyöngyös foglalkozás igazi családi program, kisebbek és nagyobbak az ügyességüknek megfelelően készíthetnek csomózott gyöngyös karkötőt vagy fűzött gyöngykarkötőt. 

Október 28-án, szombaton 10 és 12 óra között pedig tökfaragásra várják az érdeklődőket. A foglalkozáshoz 1 darab halloween tököt kell vinni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában