Útinform

2023.10.26. 07:11

Mutatjuk a csütörtöki közlekedési információkat Bács-Kiskunból

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani csütörtökön Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást csütörtökre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán
- Szegednél, a 159-es km-nél, az M43-as autópálya csomópontjában felújítási munkákat végeznek. Mindkét irányban a le és a felhajtóágon is csak egy sáv járható.
- Budapest felé, Gyál térségében a 20-as és a 22-es kilométer között fix terelést építettek ki a külső sávban aszfaltozás miatt.
- a főváros felé Újhartyán és Dabas között munkavégzés miatt a külső sávba terelik az autósokat a 49-es és a 46-os kilométer között.
- Új terelést építenek ki Kecskemét térségében a 89-es és a 96-os kilométer között, így napközben irányonként egy sávon halad a forgalom és torlódásra lehet számítani. Várhatóan este 6-tól, a terelés kiépülésével már mindkét oldalon két sáv lesz használható. Röszke felé a belső sávon és az ellenkező oldal belső sávján lehet majd autózni, Budapest felé pedig a külső és a leállósáv lesz járható. Fontos, hogy a határ felé tartók a 90-es jelű Kecskemét-dél csomópontban lehajthatnak, a felhajtásra viszont nincs lehetőség. Helyette a 108-as jelű Kiskunfélegyháza-észak csomópontot tudják igénybe venni.

Az M8-as autópályán, a Pentele-hídon javítási munkákat végeznek. A terelést átépítették, így az 51-es főút felé vezető oldalt, a 79-es és a 82-es kilométer között lezárták. A forgalom az ellenkező oldalon irányonként egy-egy sávon halad.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskemét átkelési szakaszán,
- a 80-as kilométernél aszfaltmarás miatt félpályás korlátozást vezettek be.
- a 86-os kilométernél a hónap végéig dolgoznak, a fél útpályát lezárták.

Az 51-es főúton,
- Dunavecse közelében a 72-es kilométernél átépítik a csomópontot. A félpályás lezárásnál napközben jelzőőrös irányításra készüljenek!
- Bátya átkelési szakaszán, a 123-as kilométernél kábelt fektetnek le, félszélességű lezárásra számítsanak.

Az 53-as főúton, Pirtón a 47-es kilométernél kábelt telepítenek a burkolatba, ezért csak a fél útpálya járható.

Az 54-es főúton, Bócsa és Jakabszállás között a 29-es kilométernél építési munka miatt félpályán váltakozva engedik a járműveket!

Az 55-ös főúton, Csávoly és Felsőszentiván között a 84-es és a 86-os kilométer között csatornázás miatt a fél útpályát lezárták.

Nagykőrös és Kecskemét Katonatelep között, a 441-es főút 20-as és a 24-es kilométer közötti szakaszán útépítés miatt a forgalmat ideiglenes terelőútra irányítják. Szintén a 441-es főúton, Nagykőrösön körforgalmú csomópontot építenek, emiatt van félpályás korlátozás a 17-es kilométernél. A 26-os és a 27-es kilométer között 9-16 óra között, Katonatelepen időszakos, félpályás, jelzőőrös forgalomirányítás várható, burkolatjavítás miatt.

Alsóbbrendű utak:

- Taksonyban felújítás miatt lezárták a Szent Imre úti (Taksony-Kecskemét összekötő úti, 5202-es jelű úti) vasúti átjárót, kerülni az 51-es főút felé lehet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában