Vásár

2023.10.15. 21:52

Méltán búcsúztatták a Kecskeméti Bohém Piacot

A Kecskeméti Nagybani piacon immáron második szezonnal tért vissza a Bohém Piac. A jó idővel együtt, nagyjából áprilisban a kincsek is kikerülnek a kecskeméti belvárosi piac asztalaira, viszont a vasárnapi alkalommal búcsúztak egy időre.

Orosz Fanni Flóra

Illusztráció

Fotó: Pezzetta Umberto

A téli bezárás előtt viszont méltón búcsúztatták a Bohém Piacot, mind az árusok, mind a vásárlók részéről. A rendezvény találóan a „Tökös Vasárnap” nevet kapta. Az esemény a már megszokott színvonallal várta az érkezőket: hangulatos, őszi installációval, szelfiponttal, ízletes kóstolókkal, mint a sütőtök lekvár, sülttök, parasztkenyér, fürjtojás vagy a fermentált savanyúság. A vásáron olyan különleges, igényes kézműves termékekkel találkozhattak, melyek az ország bármely pontján megállnák a helyüket, vagy akár a határon túl is.

A Bohém Piac évzáró rendezvényének meghívott vendége a Gyopáros Nyugdíjas Egyesület Gyöngyvirág énekkara volt tangóharmonikás kísérettel. A lelkes énekkar 9.00-11.00 óráig vidám népdalokkal szórakoztatta a közönséget.

A Bohém Piac rendezvénysorozat Félix-Nagy Klára nevéhez fűződik, akivel volt alkalmunk beszélgetni is. Megkérdeztük arról, hogyan értékeli az idei szezont:

– Szenzációs napokat zártuk itt a Bohém Piacon minden hónapban egyszer. Huszonöt vásározó volt jelen a piacokon, és nagyon-nagyon sikeres, nagyon jó kis napok voltak.

A múltban való nosztalgiázás után természetesen a következő szezonba is kértünk egy kis betekintést:

– Ez volt a második szezon, amit végigcsináltunk, és szeretnénk folytatni a jövőben is, ha lehetőséget kapunk rá. A Bohém Piacon kincsek vannak. Az ország egész területéről érkeznek kincsekkel a vásározók, és ezeket szeretnék megmutatni.

Ha az időjárás is engedi a Bohém Piac várhatóan áprilisban tér vissza megannyi egyedi, kézzel készített portékájával.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában