Szüret

2023.10.10. 11:52

Lovas kocsik vonultak Felsőszentiván utcáin – galériával

Gyönyörű időben vonultak a szép magyar ruhába öltözött fiatalok a településen múlt szombaton. Hagyományos lovas kocsis szüreti felvonulást tartottak a faluban, öt fogat és egy traktoros szüreti kocsi vonult fel a falu utcáin.

Márton Anna

A fogatokat a felsőszentiváni, rémi és bajai tulajdonosok biztosították

Fotó: Márton Anna

A fogatokat a felsőszentiváni, rémi és bajai tulajdonosok biztosították. Az első kocsin a bíró és a bíróné utazott, a másodikon a kisbíró, aki a hagyományok szerint a különböző állomásokon elmondta beszédét. Nemes Nimród kisbíró lelkesen látta el ezt feladatot. A nagyobb állomásokon vendéglátást kaptak a felvonulók. 

A szüreti felvonulást az általános iskola diákönkormányzata szervezte, a főszervező Nemesné Kovács Kitti volt. Az önkormányzat a felvonulókat vendégül látta a községházán egy vacsorára.

Vörös Szilárd polgármester hírportálunknak elmondta, hogy a felvonulás során nem történt baj, a lovak nyugodtan viselkedtek a hangos zene és tánc nem zavarta őket. A felvonulást gyermekbál követte.

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában