Világnap

2023.10.22. 16:23

Közösségi kertészkedést tartottak Kecskeméten

Október 21-e a Földünkért világnapja. A világnap története egészen 1991-ig nyúlik vissza, amikor a Föld védelmének érdekében világméretű kampányt kezdeményeztek. Az IUCN, az UNEP és a WWF közös összefogásával született meg a Földünkért című új élővilág-megőrzési stratégia, melyre Magyarországon 1992 óta minden év október 21. napján emlékezünk.

Orosz Fanni Flóra

Az óvodásokkal együtt kertészkedtek

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Október 21-én délelőtt a Bocskai utcai óvodásokkal közösen takarították a FLÓRAGÓRA Virágoskertet és annak környezetét a zöldhulladéktól. A közösségi kertészkedés a Hírös Agóra Kulturális Központ által valósult meg, aminek keretében egy játékos környezetvédelmi foglalkozásra is sor került. A foglalkozás szakmai részét a Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi Technikum és Szakképző Iskola diákjaival, élménypedagógiai részét a Szent-Györgyi Albert Technikum pedagógus-asszisztens osztályával valósították meg.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában