Rendezvény

2023.10.03. 20:31

Kakaspörkölt rotyog majd a bográcsokban a kiskőrösi szabadidőparkban

Hétfőn este jelentkezett nálunk a 101. csapat képviselője. Természetesen elfogadtuk a jelentkezését − nyilatkozta Danis Éva. Ő és Dedák Pál a főszervezői idén is a kiskőrösi kakasfőző fesztiválnak. A társasági eseményt tizennegyedik alkalommal rendezik meg Kiskőrösön szombaton.

Barta Zsolt

Több ezer ember fordul meg a kakasfőző fesztiválon szombaton

Fotó: Barta Zsolt / archív-felvétel

Hétfőn már elkezdték felállítani a sátrakat a szabadidőparkban. Hogy mennyi ember lesz? Csak saccolni lehet. Van olyan társaság, ahol a szűk család lesz ott, de olyan csapatok is összeállnak, ahol 80, 100 emberre főznek, mivel több cég is meghívta a dolgozóit és a családtagokat is egy jó ebédre. 

Hogy mennyi kakas lelte halálát az elmúlt napokban? Csak annyit lehet sejteni, hogy 30-35 mázsányi húst fognak megfőzni. Nincs zsűrizés, viszont nagyon kellemes program emeli majd a hangulatot. A rendezvény során 14 órakor például fellép Csepregi Éva, a jól ismert énekes. Napközben játszik a helyi fúvószenekar, táncolnak a mazsorett csoportok, miközben a társaságok egymás pörköltjeit és borait, pálinkáit kóstolgatják. 

A szervezők a gyerekekre is gondoltak, négy légvár, két arcfestő, egy hőlégballonos is várja a legkisebbeket. A programot nagyon sok szponzor támogatta. Az önkormányzat is segíti a rendezvényt. A környékbeli településekről szerezték be a sátrakat, a padokat, cserébe a város is kölcsönadja a maga eszközeit. Az esemény délelőtt kilenckor kezdődik, amikor is Domonyi László polgármester köszönti a résztvevőket, és Dedák Pál főszervezővel meggyújtják az első tüzet. Aki nem főz, annak is érdemes kilátogatnia a kakaspörköltfőző fesztiválra, mert támogatójegy vásárlásával megkóstolhatja a helyiek főztjét. 

A fesztivál fellépői:

Vízkereszt Citerazenekar (Akasztó)
Kiskőrös Város Fúvószenekara
Kiskőrös Város Mazsorett Csoportjai

Csepregi Éva ( 14 óra)
Szivárvány Szlovák Táncegyüttes
Soundwitch zenekar
Szürkeverebek Jazzbandája
Kothencz Lali
Markó Nani
Dörmő Anita
DJ Komlósi Gyuri

 


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában