Kezdeményezés

2023.10.10. 18:31

Játékkal a gyógyulásért: plüssmacikat gyűjtenek a kecskeméti kórházban kezelt gyerekek részére

Plüss mackókat gyűjtenek a kecskeméti kórházban kezelt gyerekek részére a Széchenyi István Közösségi Házban. A kezdeményezéssel a kórházba kerülő gyermekek napjait szeretnék megkönnyíteni, ugyanis a gyűjtőpontra leadott macikat a kecskeméti kórház csecsemő- és gyermekosztályán fekvő kicsiknek adják majd át. Az itt gyógyuló gyerekek pedig a kórházban töltött napjaik után haza is vihetik a nekik szánt plüssöket.

Lizik-Varga Katalin

A Széchenyi István Közösségi Házban. várják a felajánlásokat

Fotó: Lizik-Varga Katalin

Maci Kórház gyűjtőpont lett a Széchenyi István Közösségi Ház. Ez azt jelenti, hogy az itt kihelyezett gyűjtő kosárba bármikor bárki beleteheti a már nem használt, de jó állapotú plüssmaciját. Ezzel olyan beteg gyerekeknek lehet segíteni, akik éppen nehéz időket élnek át, a kedves kis puha figurák pedig egy kis színt és vigaszt vihetnek a kórházi kezelésekkel terhelt mindennapjaikba. 

A jótékony akció fontos üzenete továbbá az empátiára és a segítségnyújtásra való figyelemfelhívás. A gyerekek megtanulhatják, hogy ilyen módon is örömet tudnak okozni beteg társaiknak.

Farkas Edina, a gyűjtés koordinátora elmondta, hogy a fertőtlenítő mosás után a lakosság folyamatos felajánlásaiból  összegyűlt több tucat macit hamarosan átadják a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Csecsemő- és Gyermek osztálya részére.

A szervezők azt kérik, hogy csak tiszta és jó állapotú plüssöket vigyenek az adományozók. Olyanokat, amelyeket a saját gyermekeik kezébe is szívesen adnának.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában