Beruházás

2023.10.10. 18:02

Jánoshalmán, Lakiteleken és Tiszakécskén is zajlik a vasútállomások felújítása

Bács-Kiskun vármegyében ebben az évben több vasútállomáson − üzemi és munkavállalók által használt területeken − végeznek karbantartási munkálatokat a munkakörülmények fejlesztése érdekében.

Lizik-Varga Katalin

Illusztráció

Fotó: Pozsgai Ákos

Többek között most a lakiteleki vasútállomás irodaépülete, illetve Jánoshalma állomásépületének a forgalmi szakszolgálati irodája kap új nyílászárókat. Látványos felújítás zajlik a tiszakécskei vasútállomáson is. Itt a renoválás még tavaly kezdődött, a tetőszerkezet megerősítésével, valamint a veszélyes hulló vakolat eltávolításával. Ezt követően az utasmosdó teljes körű belső felújítását is elvégezte a vasúttársaság.

A rekonstrukció harmadik szakasza idén szeptembertől folytatódott a tiszakécskei állomás épület külső felújításával. Ennek köszönhetően kap korszerű nemesvakolat burkolást a homlokzat, valamint az épület nyílászáróit is újra festik. A felújítást a MÁV karbantartási keretéből valósítja meg. A munkálatokat várhatóan október végén fejezik be.

A karbantartó, állagmegóvó munkák forrás rendelkezésre állása esetén folytatódhatnak tovább − tájékoztatott a MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatósága.


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában