Tájékoztatás

2023.10.26. 18:20

Fontos tudnivalók a kecskeméti köztemetőbe látogatóknak

A Mindenszentek és Halottak Napja alkalmából változik a temetési- és behajtási rend a kecskeméti Köztemetőben.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A részletekről és a hamarosan életbelépő téli nyitvatartási rendről a temető Facebook oldalán, és a Városüzemeltetési Nonprofit Kft. honlapján részletes útmutatás olvasható. 

Behajtási rend

Autóval a temető területére október 28. és október 31. között 7-19 óra között lehet behajtani. November 1-jén azonban csak 7-10 óráig engedélyezett a behajtás, utána kizárólag kisbuszok közlekednek a temetőben. November 2-3. között a behajtás 7-10 óráig, valamint 16-19 óráig lehetséges.

November 1-jén ingyenesen igénybe vehető kisbuszok segítik a temetőn belüli közlekedést. A főbejárattól induló 9-10 személyes kisbuszok elsősorban az idősek, mozgásukban korlátozott személyek sírhoz/sírokhoz jutását segítik. 

Ügyfélszolgálat

Október 28. és november 1-je között nem tartanak temetési szertartásokat. A temető ügyfélszolgálati irodájában október 28-án és október 29-én a temetőlátogatók tájékoztatására, sírhely-meghosszabbítások rendezésére, illetve egyéb ügyintézésre ügyelet biztosított 8 és 15.30 óra között. 

Halottszállítási ügyelet ebben az időszakban is folyamatos, amely a 30/6556-321-es mobil vagy a 80/630-027-es zöldszámon érhető el. 

A temető nyitva tartása

A temető jelenleg 6.30- 20 óráig tart nyitva. November 1-jén hosszabb nyitva tartással, 6-21 óráig fogadja a temető a megemlékezőket.

November 6-át követően a korábbi nyitvatartási rend változik, ettől az évtől kezdve két időszakra oszlik a téli nyitvatartási időszak:

  • 2023. november 6. – 2024. január 31. 7.00-17.00
  • 2024. február 1. – 2024. április 30. 7.00-18.00

Biztonság

A forgalom zavartalan lebonyolítása érdekében a temetőben, illetve annak környékén megerősített rendészeti jelenlétet biztosítanak, polgárőrök, városrendészek, rendőrök közreműködésével.

Kegyeleti megemlékezés

November 1-jén 17 órakor kegyeleti megemlékezést tartanak a ravatalozó melletti Katona József emlékszobor előtt. A megemlékezésre, az ökumenikus istentiszteletet követő közös gyertyagyújtásra minden érdeklődőt várnak.

Figyelemfelhívás

Halottak napja és Mindenszentek környékén a temetőlátogatók száma a többszörösére emelkedik egy átlagos naphoz képest. Ezért kérik, hogy személyes tárgyaikra, táskájukra, autójukra, értékeikre fokozottan mindenki figyeljen. Aki teheti, a szokásos személyes tárgyaikon, valamint a kegyeletgyakorláshoz, a kegyelet megadásához szükséges kellékeken kívül mást ne vigyen a temető területére. A gépjárművekben ne hagyjanak nagy értékű tárgyakat és az autókat minden esetben zárják be!

A Városüzemeltetési Nonprofit Kft. a temetőben a temetőlátogatók kárára elkövetett lopásért, rongálásért és károkozásért felelősséget vállalni nem tud. Ilyen esetekben az illetékes Rendőrkapitányságon lehet a bejelentést, illetve feljelentést megtenni. A kiemelt napokon a társaság megerősített biztonsági szolgálattal dolgozik, illetve a temető környékén a Kecskeméti Rendőrkapitányság és Kecskeméti Városrendészet folyamatos jelenlétet biztosít. 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában