Ünnep

2023.10.11. 14:08

Fesztivált rendeztek Vaskúton – galériával

A Vaskúti Német Nemzetiségi Önkormányzat negyedik alkalommal szervezte meg az „Oktoberfest” elnevezésű rendezvényét október első hétvégéjén.

Márton Anna

A jól szervezett rendezvény nagy közönségsikert aratott

Forrás: Beküldött fotó

A szombati napon délelőtt német nyelvű szentmisét tartottak a vaskúti római katolikus templomban. Délután a megalakulásának 30. évfordulóját ünneplő Vaskúti Németek Kulturális Egyesülete lépett fel. Őket ez alkalomból Mancz József, a Magyarországi Németek Országos Szövetsége, Vörös Csaba a Vaskúti Német Nemzetiségi Önkormányzat, Alszegi Zoltán a Vaskút Nagyközségi Önkormányzat nevében köszöntötte. Az ünnepi alkalomra fellépő csoport érkezett Hajósról és Lánycsókról is. 

A rendezvényre Vaskút németországi – bajor – testvértelepüléséről, Türkheimből 20 fős küldöttség érkezett. Látogatásuknak különös aktualitása volt, hogy a testvértelepülési kapcsolat is 30 éve jött létre. Az eddigi sikeres együttműködést megerősítendő újabb magállapodást írt alá Cristian Kähler türkheimi és Alszegi Zoltán vaskúti polgármester. Vasárnap a Vaskúti Német Nemzetiségi Óvoda, a Német Nemzetiségi Általános Iskola táncosai és zenészei, a Német Hagyományőrző Tánccsoport, illetve a Kraul Antal Fúvós Egyesület lépett fel. A jól szervezett rendezvény nagy közönségsikert aratott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában