Szórakozás

2023.10.18. 12:52

Fesztivál hangulat Kecskeméten: kezdődik az Őszi Helyi Termék Ünnep

Újra lesz fesztiváli hangulat Kecskeméten. Az Őszi Helyi Termék Ünnepen koncertek, helyi termékek várják a közönséget. Lesz nagy koccintás, és érkeznek a Nemzeti Vágta győztesei.

Sebestyén Hajnalka

Kistermelői finomságokkal és különleges egyedi kézműves termékekkel is kedveskednek a szervezők

Forrás: Aranyhomok Kistérség

Október 20-23. között rendezi meg az Aranyhomok Kistérségfejlesztési Egyesület a XVIII. Őszi Helyi Termék Ünnepet és Aranyhomok Portéka Vásárt Kecskemét főterén. Idei év újdonságaként szombat, vasárnap bemutatkozik a 16. Nemzeti Vágta bajnoka, Kecskemét város győztes lovasa és csapata. A rendezvényre kilátogató közönség találkozhat 2023 leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamarával, felkészítőjével, Molnár Gyöngyivel és a tulajdonossal Balogh Leventével a Szentkirályi Magyarország alapító tulajdonosával. A résztvevők között köszönthetik még a Kishuszár Vágta szentkirályi lovasát Rozs Anna Júliát, a helvéciai lovas Nagy Gábort, valamint a szentkirályi lovast Csíki Árpádot.

Az Őszi Termék Ünnepen minden korosztály számára szórakoztató, közösségi programokkal készülnek a szervezők. Hagyományőrző és gyermekprogramok egyaránt gazdagítják a kínálatot. Bemutatják a Kecskemét térségi szőlőfajtákat és a Város bora cím nyertes borászatait. A gyerekeket többek között Hagyományőrző Játékbirodalom, népi és ügyességi játékok, a Magyarkert és a Bohém Liget kézműves foglalkozásai, bábelőadás, állatsimogató, mini óriáskerék, kisvonat várják, a felnőtteknek pedig borkóstolóval, jótékonysági látványfőzéssel, kistermelői finomságokkal, különleges egyedi kézműves termékekkel kedveskednek a szervezők.

A megnyitó október 20-án, pénteken 16.30-kor kezdődik. Tizedik évfordulóját ünnepli a Kecskeméti Tanyai Termék Piac, ebből az alkalomból átadják „Az év Kecskeméti Tanyai Termék Piac gazdája” díjat és a vele járó vándorserleget.

17 órától a szervezők immáron negyedik alkalommal Térségi Nagy Koccintásra invitálják a fesztivál résztvevőit, melynek keretében 150 pohárral koccintanak nyolc városi és térségi boros gazda és borászat felajánlásából, megszerettetve ezáltal Kecskemét és környéke borait. 

Forrás: Aranyhomok Kistérség

Kecskemét főterén bemutatkoznak a nagyközönség előtt a 2023. évi Kecskemét Város Bora címet viselő borok is, a Damax Kft. Cserszegi fűszeres, illetve a Polyák Borászat Grand Kékfrankos bora. A térségi koccintás a Mathiász János Borrend közreműködésével valósul meg. A nap zárásaként 18 órától színpadra lép Csordás Tibi a Fiestából.

Október 21-én szombaton 10 órára mintegy 100, lelkes helvéciai lakos kerékpározik be a célba, a 0 kilométer kőhöz, a közelmúltban elkészült Kiskőrösi út örömére. 11 órától a Csörömpölők Együttes, majd 12.30-tól a TST Tánciskola lép fel. 13 órától jótékonysági babgulyás ebédre invitál a Széchenyivárosért Egyesület és a Lendületben a Széchenyivárosért Egyesülettel a Grapevine Tánciskola javára. 

13 órától a Városföldi Napsugár Nyugdíjas Klub, majd a Gray Dove zenekar áll színpadra. 14 órától a Hetényegyházi Kutyaiskola bemutatója látható. 14.30-tól a Kecskeméti Zenészegylet Gála műsora lesz hallható Szénási Pál Bertalan, Szürke Enikő, Szénási Anna, Gödény Anikó és Domján Móni előadásában. Fellép még a Kodály Zoltán Vegyeskar, Bíró Csongor Vitéz pedig Greatest Hits slágerekkel gondoskodik a jó hangulatról. Szombaton 15:30 veszi kezdetét a 16. Nemzeti Vágta győzteseinek hintós bevonulása. 

A helyszínen találkozási lehetőséget biztosítanak a szervezők az idei év helyezettjeivel: 2023 leggyorsabb lovasa címet elnyerő Tóth Tamarával, 4. helyezett Csíki Árpáddal, Kishuszár Vágta 1. helyezett Rozs Anna Júliával, és a Köncsögi Ménessel 2. helyen végzett Nagy Gáborral. 17 óra kezdődik a pódiumbeszélgetés a lovasokkal. Az esti hangulatról 18:30-tól a Veracruz zenekar gondoskodik.

Október 22-én vasárnap 11 órától a Furfangos Paraván bábelőadása várja a kicsiket, melyet 11:45-től Anikó mesekuckója követ. 12.45-15 óra között a Kecskeméti Zenészegylet szervezésében a Buknicz Citera, Pirossapkások, és a Spreading Zenekar lép színpadra. A Bor’ La Bor zenekar koncertjét követően 17 órától a Bitter Monday Zenekar játszik. 18 órától a Monokini – Bikini Tribute Zenekar ad kétórás élő koncertet.

Vasárnap a Közösségi Értékeink Szolgálatában Egyesület szervez jótékonysági látványfőzést. A pincepörkölt 13 órától vásárolható meg. A befolyt bevétel a Gyerkőcök Közhasznú Alapítvány támogatását szolgálja.

Az Aranyhomok Portéka Tanyai Termék és Kézműves Vásár október 20–23. között minőségi ajándéktárgyai és élelmiszerei az egész rendezvény alatt megvásárolhatóak lesznek.



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában