Október 23

2023.10.21. 11:10

Fáklyalánggal emlékeztek az 56-os eseményekre Nyárlőrincen – galériával

Az 1956-ban történt eseményekre emlékeztek pénteken délután Nyárlőrincen, a művelődési ház előtt lévő parkban felállított emlékműnél.

Szentirmay Tamás

A megemlékezésen a hagyományokhoz híven fáklyákat gyújtottak és a megemlékezés lángjaival a millenniumi emlékműhöz vonultak

Fotó: Szentirmay Tamás

Az ünnepség annyiban tért el az eddig megszokott megemlékezésektől, hogy Palócz István és hagyományőrző csoportja korhű öltözékeikkel igyekeztek a 67 évvel ezelőtt történt események hangulatát megidézni. A Himnusz elhangzása után felvonták a nemzeti zászlót, majd az önkormányzat, az általános iskola, a nyugdíjasklub, valamint az önkéntes tűzoltó-egyesület tagjai koszorút helyeztek az 1956-os emlékműnél. Beszédet Pénzváltó István polgármester mondott, aki felidézte a 67 évvel ezelőtti eseményeket, de beszélt a mostani, a világban történt tragikus eseményekről is.

Ezt követően a hagyományokhoz híven fáklyákat gyújtottak és a megemlékezés lángjaival a millenniumi emlékműhöz vonultak, ahol a hetedik osztályos diákok adták elő ünnepi műsorukat, amit Szenekné Édes Kornélia állított össze, közreműködött Kulman Istvánné Tormási Ildikó és Rimócziné Forgó Ildikó.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában