Kecskemét

2023.10.26. 19:00

Első osztályosok ültettek fát a Széchenyivárosban – galériával, videóval

Október 26-án délután négy órakor, a tanítás után első osztályosok lelkesen vonultak a Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola előtti zöld területre.

Orosz Fanni Flóra

A legkisebbek fát ültetnek és gondját viselik egészen a nyolcadik osztály végéig

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Öt évre nyúlik vissza a Kecskeméti Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola hagyománya, vagyis, hogy a legkisebbek fát ültetnek és gondját viselik egészen a nyolcadik osztály végéig, de később is szép emlékként gondolhatnak majd vissza csemetéjükre. 

Az eseményt a Hi! Kecskemét programsorozat Széchenyiváros Hete rendezvényeként szervezték meg annak idején. Önkormányzati támogatással indult a program és szerencsére azóta is minden évben találnak támogatókat, akik a kezdeményezés mögé állnak és biztosítják a fákat.

A már hagyománnyá vált faültetést Boldog Andrea, intézményvezető szavai nyitották meg:

– Nagy örömünkre szolgál, hogy minden évben Kecskemét Város Önkormányzata is kapcsolódik a rendezvényünkhöz és a Széchenyivárosban működő civil szervezetek részéről is mindig van támogatónk. Külön köszönöm, hogy a kezdetektől fogva velünk van Engert Jakabné alpolgármester asszony is, aki szívügyének tekinti ezt a kezdeményezést –fogalmazott Boldog Andrea, intézményvezető.

Engert Jakabné alpolgármester asszony kiemelte, hogy fontosnak tartja a hagyományteremtést, és külön öröm számára, hogy a faültető kezdeményezéshez mindhárom széchenyivárosi általános iskola csatlakozott.

– Bízom benne, hogy a gyökerekre a felnőtt életükben is emlékezni fognak a diákok – zárta le köszöntőjét Engert Jakabné, alpolgármester asszony.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában