Előadások

2023.10.17. 14:39

Elkezdődtek a csillagászati napok Kiskunhalason – galériával

Hétfő este elkezdődtek a 48. Kiskunhalasi Csillagászati Napok a Martonosi Pál Városi Könyvtárban. A négy napon át tartó tudományos előadások a csillagászat, az űrkutatás legfrissebb eredményeiről adnak betekintést. Az előadások minden nap 18 órától kezdődnek és ingyen látogathatók.

Pozsgai Ákos

A négy napon át tartó tudományos előadások a csillagászat, az űrkutatás legfrissebb eredményeiről adnak betekintést

Fotó: Pozsgai Ákos

A hétfő esti nyitó előadáson a hordozható, képalkotó polarimetriás csillagászati távcső, a namíbiai sivatagban történt első próbájáról tartott előadást a kiskunhalasi származású Dr. Horváth Gábor, az ELTE Fizikai és Csillagászati Intézetének fizikusa. A Föld-Hold rendszer megfigyeléséről Dr. Slíz-Balogh Judit csillagász, az ELTE Fizikai és Csillagászati Intézetének fizikusa számolt be.

Kedden a James Webb-űrtávcsőről tart előadást Dr. Szalai Tamás, csillagász, a Szegedi Tudományegyetem Kísérleti Fizikai Tanszék adjunktusa.

Szerda este a Jupiter jeges holdjainak nyomába kalauzolja el az érdeklődőket Boldog Ádám, a CSFK Csillagászati Intézet csillagásza, csütörtök este pedig az örök rejtélynek számító égi fények és árnyak világáról, és az ufók természetrajzáról tart előadást Dr. Hegedűs Tibor, a Szegedi Tudományegyetem docense.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában