Programok

2023.10.04. 09:20

Elkezdődött az Erdők Hete rendezvénysorozat Kecskeméten és környékén

2023. október 2-8. között országszerte több mint száz programmal várják az erdészetek az érdeklődőket az Erdők Hetén.

Orosz Fanni Flóra

A Kecskeméti Arborétum

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az eseménysorozat célja, hogy felhívja a figyelmet a hazai erdők szerepére és a megőrzésük érdekében végzett emberi munka fontosságára.  Október másodikán elkezdődtek a programok, de a hét hátralevő részében is színes foglalkozással készülnek, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Csütörtökön a Kecskeméti Arborétum várja a felső tagozatos diákokat és kíséretüket. Közös facsemete-nevelésre invitálják az érdeklődőket, de többet tudhatnak meg arról is, hogy az állatok hogyan készülnek a téli hidegre. Az eseményen nagy hangsúlyt fektetnek a környezetvédelemre is, illetve  olyan praktikákat tanulhatnak az iskolások, amivel védhetik az erdei állatokat és környezetüket.

Szintén 5-én 11 órakor tartják majd a XVI. Kiskunsági Alkotótábor kiállítással egybekötött záróünnepségét a Bugaci Oktatási Kabinetben, ahol az alkotásokat Kriskó János méltatja. 

Pénteken Hetényegyházán, a Szent Hubertus Parkerdő várja a látogatókat, ahol különleges ünnepi műsorral készülnek a szervezők. A megemlékezés 17 órakor kezdődik az Aradi Vértanúk Emlékművénél, ahol koszorúzás, gyertyagyújtás és ünnepélyes műsort is tartanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában