Nemzeti ünnep

2023.10.24. 16:50

Elismeréseket adtak át a solti megemlékezésen

A nemzeti ünnepi megemlékezés keretében kerültek átadásra a művelődési házban a „Solt Városért” elnevezésű elismerések.

Lencsés P. Anna

A képen balról: Németh István polgármester, Tőzsér Istvánné Döbrenteiné Szántó Katalin és a Solti AC Sportegyesület ifjú sportolói és vezetősége

Fotó: Lencsés P. Anna

A beérkezett lakossági javaslatok alapján dönti el a képviselő testület minden évben, hogy kik azok a köztiszteletben álló magánszemélyek és közösségek, akik megkapják az elismeréseket, akik a város szellemi, anyagi gyarapodásáért példaértékűen dolgoztak. Az emlékérmeket és okleveleket Németh István polgármester adta át a jelölteknek. 2023-ban két egyéni és egy közösségi elismerést adtak át.

Solt Városért emlékérmet kapott Döbrenteiné Szántó Katalin, aki 40 éves pályája alatt óvodapedagógusként, majd intézményvezetőként végezte oktató-nevelő munkáját. A gyerekek, szülők, közösségek érdekeit szem előtt tartva, nagy szakmai elhivatottsággal, lelkesedéssel gyakorolta hivatását.

Tőzsér Istvánné munkásságát is emlékéremmel ismerték el, aki élelmezésvezetőként több évtizeden át volt az iskolakonyha vezetője. Hivatása révén számos városi rendezvényt is támogatott. Tudásával hozzájárult az iskolai konyhán étkező gyermekek korszerű táplálkozáshoz, modern szemléletmódjának formálásához.

Helyi közösségként a Solti AC Sportegyesület kapta meg a rangos kitüntetést. A 26 évvel ezelőtt megalakult egyesület keretében működik a judo, sakk és a hoki barátok szakosztálya. Több korosztálynak nyújtanak rendszeres sportolási, versenyzési lehetőséget és a helyi közösségi életben is aktívan vesznek részt. Megalakulásuk óta országos ismertségre tettek szert, több országos bajnokot neveltek ki. Tevékenységük példamutató az ifjúság sportra nevelésében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában