Vetélkedő

2023.10.16. 21:33

Életet mentettek a kecskeméti kórház dolgozói – vetélkedő az Újraélesztés Világnapján – galériával

Október 16-a az Újraélesztés Világnapja amihez csatlakozva a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház rendkívüli vetélkedőt tartott, ahol a kórház irodai dolgozói összemérhették tudásukat.

Orosz Fanni Flóra

A kórház irodai dolgozói összemérhették tudásukat

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A vetélkedő célja az újraélesztés technikájának, gyakorlati kivitelezésének bemutatása és ismereteik elmélyítése egy tesztlap írásával. A teszteket, és a gyakorlati feladatokat is szakmai zsűri értékelte, melynek tagja Horváth Mihály mentőtiszt és dr. Agárdi Szilvia osztályvezető főorvos voltak.

A megnyitót dr. Gondos Miklós megyei intézményvezető, főigazgató tartotta. Banos Olga, a Skill labor vezetője pedig felhívta a figyelmet a zenei aláfestésre, ugyanis olyan dalok szóltak, mint Gloria Gaynor – I Will Survive, Bee Gees - Stayin' Alive, vagy az LGT Nem adom fel című dala. A három ikonikus dal közös pontja, hogy mindegyikük szerepel az újraélesztés „lejátszási listáján”, vagyis a ritmusuk követése megfelel a szívmasszázshoz.

Öt csapat indult a különleges versenyen, ahol amellett, hogy bemelegítésként tesztet írtak az irodai dolgozók, tényleges kihívásokkal is szembe kellett nézniük. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház VI. emeletén található Skill labor eszközeit használva ugyanis teljesen életszerű szimulációk részesei lehettek a verseny résztvevői. Az oktatóbábuk imitálni tudták a köhögést, fulladást, sőt, még panaszaikról is be tudtak számolni. A versenyzőknek szívmasszázst, újraélesztést is kellett végezniük, de egy mentőhívást is el kellett játszaniuk. A kórházi dolgozók bár már rengetegszer hallottak vészhelyzeti történetekről, először mégis zavarba jöttek, amikor nekik kellett megoldaniuk a feladatot. A kezdeti izgalom után viszont minden csapat kitartóan küzdött a „betegek” életéért, és mindenki győztesként távozhatott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában