Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesülete

2023.10.17. 08:00

Egyesületük alapítására emlékeztek a kecskeméti veteránok – galériával, videóval

Alapításának 53. évfordulója alkalmából koszorúzással egybekötött ünnepséget tartottak a Repülők és Rendvédelmiek Bajtársi Egyesületének tagjai hétfő délután.

Horváth Péter

Megkoszorúzták az emlékművet

Fotó: Bús Csaba

A kecskeméti, Deák téren található katonai hősi emlékmű mögött az egyesület 2010-ben helyezte el emlékkövét, akkor alapításuk 40. évfordulójára emlékezve. Azóta a tagok minden évben összegyűlnek október közepén, hogy az alapítók előtt tisztelegjenek és rájuk emlékezzenek. A hölgy tagok énekes műsora után Csóka Tamás nyugállományú ezredes, az egyesület korábbi vezetője visszatekintett az 1970-ben történt alapítás időszakára, megemlékezett a korábbi elnökökről, tagokról. Emlékeztetett, hogy az akkor még klub első elnöke Horváth János nyugállományú alezredes, vadászpilóta volt. Kitért arra is, hogy sokat jelentett a közösség számára az emlékkő állítás és a hozzá ültetett fa, melyekkel a fiatal generációnak is szeretnének létezésükről üzenni. Csóka ezredes visszaemlékezett az emlékmű állításának programokban gazdag napjára, amire máig jó szívvel gondolnak vissza. 

Gáldonyi Sándor őrnagy, a Magyar Honvédség Katonai Igazgatási és Központi Nyilvántartó Parancsnoksága kecskeméti 13. Hadkiegészító és Toborzó Iroda vezetője az egyesület két 80 éves hölgy tagját köszöntötte. Csóka Tamásnénak és Bali Józsefnénak egy-egy szál virágot és emléklapot adott át az irodavezető. 

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában