Rendezvénysorozat

2023.10.03. 16:33

Az idősekről szólnak október első napjai Kecskeméten − galériával

Idősek Hete rendezvénysorozat kezdődött kedden a kecskeméti Margaréta Otthonban. Az elkövetkező egy hétben minden délután változatos programokkal kedveskednek az otthon lakóinak.

Horváth Péter

Engert Jakabné alpolgármester elismerő szavakkal illette az otthon munkatársait

Fotó: Horváth Péter

A megnyitón Jancsikné Tóth Andrea intézményvezető hangsúlyozta: az esemény célja, hogy felhívják a figyelmet az idősebb emberek iránti tisztelet alapvető fontosságára. Mint fogalmazott, soha nem szabad megfeledkezni az idősek és a szépkorúak munkájáról, az utánuk következő korosztályokra hagyott értékeiről.

− Hálával, tisztelettel és megbecsüléssel tartozunk azok iránt, akik a munkában eltöltött több évtized után nyugdíjas éveiket élik − emelte ki az intézményvezető.

Szamler László önkormányzati képviselő köszönetet mondott az otthon lakóinak azért a munkáért, amivel évtizedekig kitartóan, becsületes munkával építették a várost. Engert Jakabné alpolgármester elismerő szavakkal illette az otthon munkatársait, színvonalas munkájukat, kiemelve Jancsikné Tóth Andrea intézményvezető, akinek hétfőn a városi gálán átadta a városi szociális díjat.

A megnyitón elismeréssel illették az otthon önkénteseit, valamint azt a mintegy 100 aktív lakót, akik rendszeresen segítséget nyújtanak a mindennapok feladatainak elvégzésében.

Elhangzott, hogy a 246 férőhelyes Margaréta Otthonban 43 lakó szépkorú, azaz 90 év feletti, akiket szintén köszöntöttek. Az aulában helyet kapott egy kiállítás is. Nagy Mária Lilla, a Szegedi Tudományegyetem hallgatója az otthon lakóiról készítette szakdolgozatát, és a tárlat azt dolgozza fel.

A megnyitót Faragó Ádám színinövendék koncertje zárta.


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában