Közösségek Háza

2023.10.28. 14:49

Az egészségkárosító dolgokra is felhívták a figyelmet a majsai családi napon – galériával

Családi napot tartottak szombaton Kiskunmajsán, az Aradi utcai Közösségek Házában. A rendezvény része volt annak a programsorozatnak, amelyet város önkormányzatának támogatásával, a helyi roma nemzetiségi önkormányzat, a Konecsni György Művelődési Központ és önkéntesek közreműködésével valósulhatott meg.

Tapodi Kálmán

A családi napon kézműves foglalkozások vártak a résztvevőkre

Fotó: Tapodi Kálmán

– A társadalmi együttműködés erősítését szolgálja ez a ma záruló sorozat. A családi napon kézműves foglalkozások vártak a résztvevőkre, akik pingpongozhattak és csocsózhattak is. Nagyon fontos eleme a mai napnak egy drogprevenciós kiállítás, hiszen már a kisebb korban is fel kell hívni a figyelmet az egészségkárosító dolgokra, így a kábítószerek, az alkohol és a dohányzás emberi szervezetre gyakorolt hatásaira – mondta el Vadkerti Rita, a művelődési közpönt vezetője. 

Mint megtudtuk: programsorozat keretében a környezetvédelem fontosságról is hallhattak a gyerekek és a szelektív hulladékgyűjtés hasznosságát is megismerhették és gyakorolhatták. – Ez a projekt most lezárul, de hasonló tematikájú programokat szervezünk a jövőben is itt a Közösségek Házában és a Mentorházban – tette hozzá Vadkerti Rita. A családi nap során egyházi énekeket adott elő a Bethesda Gyülekezet dicsőítő csapata, majd egy közös ebéd elfogyasztása is várt a résztvevőkre. 

A Közösségi Ház melletti játszótér közelében egy szabadtéri kiállítást is átadtak nemrégiben. A Remény és Jóság Egyesület állíttatta fel azt a tablósort, melyen cigány származású hírességek portréi láthatók, akik példaképek lehetnek feltörekvő roma nemzedékek számára.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában