Program

2023.10.01. 07:00

A Nemzeti Filharmonikusok és Eperjes Károly is fellép Ballószögön

A kultúra kedvelőknek érdemes Ballószögre látogatni az elkövetkező kedd délutánokon. Először a Nemzeti Filharmonikus Zenekar ad kamarahangversenyt, majd Eperjes Károly látogat a településre.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

Ballószögön, a Faluházban október 3-án és október 10-én is kulturális programra várják az érdeklődőket. A Kultúrkeddek sorozat keretében először október 3-án, kedden 18 órakor a Nemzeti Filharmonikus Zenekar tart kamarahangversenyt. A műsorban szerepel J. Haydn: C-dúr „A madár” vonósnégyes op.33. No.3., A. Borodin D-dúr vonósnégyes no.2. Előadják: Hegedűn Hutás Erzsébet, Szabó Alíz, brácsán Krähling Dániel, csellón Hotzi Mátyás.

Az alkalom azért is kiemelkedő a helyieknek, mert a fellépő művészek között szerepel a ballószögi származású Szabó Alíz is, akinek büszkén figyelik pályafutását, sikereit.

A következő kedden, október 10-én a Déryné programnak köszönhetően Eperjes Károly látogat a településre Az igazat mondd, ne csak a valódit című önálló estjével. A 18.30-kor kezdődő összeállítás a 20. századi Istent kereső magyar költők műveiből, Babits Mihály, Ady Endre, József Attila, Pilinszky János és más költőktől egy rendhagyó zenés irodalmi műsor keretében. Az előadás megtekintése regisztrációhoz kötött, a [email protected] e-mail címre kérik a jelzést névvel, telefonszámmal.

A programokon a részvétel ingyenes. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában