Néphagyományok

2023.10.02. 14:30

A Mihály-napi vásár hagyományát elevenítették fel Kunszálláson – galériával

A néphagyományok őrzése nemcsak a helyi óvodában és bölcsődében kiemelt fontosságú, hanem az egész településen. Ez jól látszódik abból az összefogásból is, melynek eredményeként ismét nagy sikerrel rendezték meg a Mihály-napi vásárt a hétvégén a településen.

Vajda Piroska

Fotó: Beküldött fotó

A Kunszállási Mosolyvár Óvoda és Bölcsőde eseménye évről-évre egyre népszerűbb, megünneplése már az  intézmény hagyományai közé tartozik. Ilyenkor a gyerekek és a szülők együtt ünnepelnek. Horváthné Gellért Emőke, az óvoda vezetője elmondta, az eseményt az óvoda néptánccsoportjának produkciója nyitotta meg, a táncot Tóth Evelin óvodapedagógus tanította be a gyerekeknek. Ezt követően a Hórihorgas Hujákolók gólyalábas vásári bábjátékát nézhették meg a rendezvényre látogatók, majd kezdetét vette a játékos vásár, ahol a gyerekek saját kezűleg készített portékákat árulták. 

Mindeközben a kemencében az Aranyalkony Nyugdíjas Egyesület tagjai kenyérlángost sütöttek, néhány szülő pedig kürtöskaláccsal kedveskedett a vendégeknek. A gyerekekre ezeken kívül színes programok vártak, úgy mint agyagozás, íjászat és lovaglás. A szülők a gyerekkel erre az alkalomra virágcserépből készült alkotásokkal is készültek, melyből egy nagyon szép kiállítás született – sorolta az igazgató. Hozzátette, intézményükben nagy hangsúlyt fektetnek a népi hagyományok meghonosítására, ezért az óvodában nemcsak a Mihály-napot, de minden fontosabb ünnepet, jeles napot és az ahhoz kapcsolódó népszokást szeretnének megismertetni a gyerekekkel, mégpedig játékos programok által.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában