Szurcsik képtár

2023.10.01. 20:10

A kultúra és művészet napját ünnepelték Hercegszántón – galériával

Szombaton a kultúra és művészet napját ünnepelték Hercegszántón. A település szülöttje, Szurcsik János Munkácsy-díjas, Érdemes művész, a Magyar Művészeti Akadémia Életmű-díjas festőművésze állandó kiállítását nyitották meg az egykori zárdaiskola épületében.

Tölgyesi Gábor

Fotó: Tölgyesi Gábor

A szép számú érdeklődőt Varga Gábor polgármester köszöntötte. Többek között elmondta az állandó tárlat létrejöttének történetét. Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője gratulált a hercegszántóiaknak a képtár létrehozásáért. Példamutató kezdeményezés. Ez nem jellemzi minden kistelepülés tevékenységét. Elismerően szólt a Szurcsik család munkájáról, amivel megalkották magát a kiállítást.

Képviselő úr záró gondolata: Festeni annyi, mint élni! 

A kiállítást Szurcsik József egyetemi docens, a művész fia nyitotta meg. Óriási szeretettel szólt édesapja életútjáról, hercegszántói  kötődéséről, munkásságáról. A megnyitót követően pedig a helybéliek és vendégek megtekintették a 102 alkotást bemutató gyűjteményt.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában