Kecskemét

2023.10.18. 15:07

A két tannyelvű iskola bemutatóórái sok kecskeméti családot vonzottak – galériával

Bemutatóórákat tartottak a kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskolában a leendő elsős gyermekek szüleinek. A kétnapos programsorozat megszervezésével az iskola vezetése szeretett volna lehetőséget biztosítani arra, hogy a családok megismerkedjenek az intézménnyel és az itt folyó munkával. A szülők betekintést nyerhettek az iskola légkörébe, a tanórák menetébe és nem utolsó sorban megismerhették a leendő tanítókat is.

Lizik-Varga Katalin

Bemutató órákat tartottak a Corvin Mátyás Általános Iskolában a leendő elsős gyermekek szüleinek

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A Corvin Mátyás Általános Iskola két tannyelvű programja miatt az egyik legnépszerűbb intézmény Kecskeméten. Nem csoda, hogy most is sok szülő érdeklődött és jött el az iskola által szervezett bemutatóórákra. 

− Csupa jót hallottam erről az iskoláról, illetve nagyon tetszik nekem az, hogy itt nagy hangsúlyt fektetnek az angol nyelvtudás elsajátítására – mondta Marosvölgyi Márta, az egyik érdeklődő anyuka. Mint fogalmazott, szeretné, ha gyermeke az angol nyelvtudás előnyével indulna majd az iskola után az életbe, ugyanis úgy véli, hogy a nyelvtudás a mai világban már-már elengedhetetlen. 

Dr. Lóczi László, az iskola igazgatója elmondta, hogy a bemutatóórákon a szülők nemcsak azt tapasztalhatták meg, hogy milyen egy tanóra hangulata, hanem láthatták azt is, hogy a negyedik évre milyen tudást érnek el a gyerekek az intézményben. Megnézhették, hogyan lehet például természetismeretet vagy éppen matematikát negyedikben angolul tanulni – hangsúlyozta az igazgató.  

A szülőknek a két nap folyamán lehetőségük volt feltenni a kérdéseiket az iskolavezetés felé. Az igazgató szerint nagyrészt az egész napos iskolarendszer és a két tannyelvű oktatás menete érdekelte a szülőket. Az intézményvezető elmondta azt is, hogy minden évben 93 tanulót tudnak befogadni az intézménybe. Kiderült, hogy a jelentkezők 60 százaléka a körzeten kívülről érkezik, ami azt jelenti, hogy a családok vállalják azt, hogy a város másik részéből hordják majd iskolába a csemetéjüket, azért hogy itt komolyabb angol nyelvtudást sajátíthassanak el a gyerekek. 

Itt közép- és felsőfokú nyelvvizsgával zárjuk a programot – hangsúlyozta az igazgató. Mint mondta, volt olyan évük is, amikor 10 gyermek szerzett felsőfokú angol nyelvvizsgát. Tavaly 5 gyermek felsőfokú, 35 diák pedig középfokú nyelvvizsgával a zsebében hagyta el az iskolát − tájékoztatott az intézményvezető.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában