Támogatás

2023.09.19. 16:41

Újra lehet pályázni a Bács-Kiskun vármegyei ösztöndíjra

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata idén is meghirdette a Vármegyei Ösztöndíj elnevezésű programját, melynek keretében diákok számára nyújt anyagi támogatást.

Lizik-Varga Katalin

Forrás: shutterstock.com / illusztráció

A sikeres pályázók 5 hónapon keresztül havi 40 ezer forintban is részesülhetnek. Az ösztöndíj támogatásért a pályázók vállalják, hogy minimum annyi ideig dolgoznak a tanult szakmájukban kiemelten a Bácsalmási, a Jánoshalmi vagy a Kunszentmiklósi járás valamely településén, illetve Bács-Kiskun vármegye további járásaihoz tartozó településeinek egyikén, amennyi időre támogatásban részesülnek.  

A pályázat beadási határideje: 2023. október 15. 

Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzatának alapvető célkitűzése, hogy hathatósan részt vegyen a vármegye gazdasági fejlődésének élénkítésében, amelynek fontos eszköze az elvándorlás csökkentése, a helyi vállalkozások működéséhez és fejlődéséhez megfelelő szakképzett munkaerő biztosítása.  

2018-ban európai uniós források bevonásával megkezdték a vármegyei gazdaságfejlesztés alappilléreinek megerősítését. Ezek közül az egyik, a vármegyei munkaerő helyben maradást elősegítő ösztöndíj pályázat volt.  

Az ösztöndíj pályázat célja ma is, hogy a helyi vállalkozások igényeit szem előtt tartva megfelelő szakmai felkészültséggel rendelkező helyi, humán erőforrást biztosítson. 

A „Bács-Kiskunban itthon vagy!” ösztöndíj pályázat eredményeként eddig 27 településen, 600 támogatási szerződést írtak alá. Ez azt jelenti, hogy a támogatottak a támogatási időtartammal megegyező ideig vállaltak munkát helyben, ami esetünkben eléri a 3000 hónapot. 

Az elmúlt időszakban megszerzett tapasztalat és kialakult kapcsolatrendszer lehetőséget biztosít a sikeres folytatásra. Bács-Kiskun Vármegye Önkormányzata 2020-ban kibővítette a vármegyei ösztöndíj rendszert, hogy a korábbi tapasztalatokat felhasználva egy új és jobb választási lehetőséget adjon a piaci igényekre a vármegye sikeres fejlődésének érdekében. Ehhez finanszírozási alapot hozott létre a vállalkozások és települési önkormányzatok bevonásával. 

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat Közgyűlésének rendelete biztosítja a jogi keretet és tartalmazza az ösztöndíj rendszer működésének részleteit. A vármegyei ösztöndíj pályázatot minden tanulmányi félév elején hirdetik meg. A szükséges dokumentációkat, és az eljárást a vármegyei önkormányzat munkatársai készítik elő és folytatják le a korábban elfogadott, helyi igényeknek megfelelően. 

A folytonosságban bízva, várják továbbra is a vállalkozások jelentkezését, akik támogatásukkal hozzájárulnak a jövő szakembereinek képzéséhez, a munkaerő gondok felszámolásához, fiataljaink helyben maradásához. 

További részletek IDE kattintva érhetők el. Az aktuális pályázati felhívás és a jelentkezési adatlap a fenti oldalon megadott mellékletek között találhatók. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában