Programok

2023.09.04. 19:56

Szóraka Feszt: nemcsak gyerekeket várnak a kecskeméti játékműhelybe

Játék, mese, szórakozás az egész családnak! – ezt kínálja szombaton 10 és 21 óra között a kecskeméti Szórakaténusz Játékmúzeum és Műhely. Valamennyi program ingyenes.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Bús Csaba

Az immáron több mint 40 éves múlttal rendelkező Szórakaténusz megújulásának jegyében újabb programokkal szólítja meg a családokat, a gyerekeket. Hagyományteremtő céllal, idén először rendezik meg a Szóraka Fesztet, mely izgalmas, mesés, értékes, élményekkel teli forgatag lesz a család minden tagjának. Különlegességét az adja, hogy a többi játékfesztivállal ellentétben ez a rendezvény nemcsak a gyerekekre koncentrál játékos programokkal, hanem a felnőtteket is várja. A fesztivál alapgondolata a „homo ludens”, azaz a játszó ember, hiszen játszani mindenki szeret. 

A fesztivál a család minden tagja számára élményt, hagyományos kulturális értékeket közvetítő programokat nyújt. Gyermekeknek szóló bábelőadások, interaktív játékok, gyerekjóga, kézműves-foglalkozások, gyerekkoncertek várják a fiatalokat. A felnőttek számára lehetőség nyílik játékos workshop segítségével új szemszögből megismerni a játékot, mint az önismeret eszközét. A fesztivál egy felnőtteknek szóló zenés irodalmi esttel zárul, mely Weöres Sándor örök érvényű bölcsességeivel a lelkünkhöz és a belső harmóniánkhoz vezet vissza.

Egész napos programok a fesztivál területén:

10.00-17.00 

• Bábakukucs – Bábakalács Társulat Kandikaszínháza

Mi az a Bábakukucs? Kívülről egy egyszerű mutatványos bódé. Ám, aki bekukkant az igen gyönyörűséges dolgokat láthat benne. Ugyanis a képek odabenn életre kelnek, személyre szóló bábszínházunkban jól ismert mesék elevenednek meg. 

• Ügyességi játékok

Az udvaron előkerülnek többek között a célba dobó játékok, a gólyalábak, és a kugli. A múzeum körtermében pedig kifulladásig elmerülhettek a játékok tengerében. 

• Interaktív játékok a kiállításban

Nyomózó játék, keresőjáték, kvízjáték egész nap a múzeum kiállításaiban.

10.00-12.00 és 14.00-16.00 

Kézműves foglalkozások

10.30-11.00 

Jóga gyerekeknek

11.00-12.00

Guruló cirkusz – Vásári bábjáték 

A szinte szöveg nélküli bábjátékot egy modern bohócjáték vezeti be és kíséri végig. A vicces színészi játék nevetteti a gyerekeket, míg a tricklire épített guruló bábszínházban bábfigurák különleges trükkjei láthatóak. A bábcirkuszi játékot Pepe a bohóc és Dodó a medve irányítja, és megjelenik a kínai tányérpörgető, a szappanbuborék és tűzfújó spanyol, vagy éppen az indián késdobáló. 

14.00-15.30 

Játékos workshop felnőtteknek

Érzelmi intelligencia fejlesztése játékos és élményalapú módszerekkel, kifejezetten felnőtteknek.

15.30-17.00 

Paár Julcsi: Kerekerdő – Mesekoncert és táncház családoknak

18:00-19:30

Weöres Sándor: A teljesség felé – Zenés, irodalmi est felnőtteknek

A zenés irodalmi esten a szépirodalom, a klasszikus zene játékos módon ér össze, megszólítva nem csak a felnőttek, de a fiatal felnőttek csoportját is. Egyfajta időutazás lesz ez a lelkünk felé, mely emlékezni hív az elfelejtett belső fényünkre, s az élet igazán fontos, soha nem múló értékeire

19.30-21.00 

Kötetlen beszélgetés zenei aláfestéssel
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában