KVÜ

2023.09.11. 21:24

Szikkasztóárkokat tisztítanak Kecskeméten – galériával

Csapadék-elvezető szikkasztóárkok tisztítását végzik a Vacsi közben és a Hunyadivárosban. A szakemberek az ősszel várható nagyobb mennyiségű csapadék szabad elvezetését készítik elő a tisztítással.

Lizik-Varga Katalin

Elkezdték a tisztítást

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A nagyobb esőzések idején különösen jelentős szerephez jutnak a vízelvezető árkok, melyek tisztítását már most elkezdték a Kecskeméti Városüzemeltetési Nonprofit Kft. munkatársai.  

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata megbízásából a cég közfeladat-ellátás keretei között látja el a vízelvezető és szikkasztóárkok, átereszek karbantartási munkálatait. Jelenleg a szakemberek a Hunyadiváros és a Vacsi köz térségében található vízelvezető árkok tisztítását végzik, tekintettel a közelgő ősz várhatóan csapadékos időjárására. 

Mind a burkolt, mind a földutak állapotának fenntartása szempontjából fontos, hogy a csapadékvíz megfelelő módon és megfelelő helyre távozhasson az út felszínéről. Az eltömődött, kellően ki nem tisztított vízelvezető árkok ki is önthetnek, jelentős károkat okozva ezzel. Azonban az árkok tisztán tartásában a lakosságnak is nagy szerepe van. Ugyanis az eltömődés sok esetben az árkokba dobált szemét miatt keletkezik.  Az árkok betemetése pedig a víz lefolyását, helyben szikkasztását gátolja. A megfelelő csapadékvíz-elvezetés hiányában az útra folyó, és az úttesten megálló víz roncsolja az út szerkezetét, felgyorsítja a kátyúsodás, gödrösödés folyamatát. Ezért különösen fontos, hogy figyeljünk a vízelvezető árkok tisztán tartására, zöld- és egyéb hulladékoktól mentes állapotának fenntartására.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában