Iskolakezdés

2023.09.01. 10:25

Rendőrök segítik a gyermekek biztonságos közlekedését a tanév első napján − galériával

A rendőrség a tanévkezdés alkalmából egész hónapban segíti a gyermekek közlekedését Kecskemét forgalmas helyein − tájékoztatott Dudásné Tóth Erika rendőr őrnagy, a Bács-Kiskun Vármegyei Balesetmegelőzési Bizottság titkára.

Horváth Péter

Egész hónapban segítik a gyermekek közlekedését Kecskeméten

Fotó: Bús Csaba

− Tanévkezdéskor a gyerekek fokozott veszélynek kitettek a közlekedésben. Egész nyáron felszabadultan töltötték idejüket, azonban a becsengetéssel egyszerre nagyszámú közlekedő tért vissza az utakra, jellemzően a reggeli órákban és délután, az iskola végeztével. A megváltozott forgalmi viszonyok és a gyermekek kisebb veszélyérzete miatt fokozott figyelmet igényel a közlekedés az iskolakezdés időszakában − fogalmazott Dudásné Tóth Erika a csütörtöki, Irinyi úti gyalogátkelőnél tartott sajtótájékoztatón. 

A titkár kiemelte, hogy éppen ezért egész hónapban jelen lesznek a rendőrök a frekventált kereszteződéseknél és gyalogátkelőhelyeknél található oktatási intézményeknél. Ahol indokolt, forgalomirányítással, ahol ez nem szükséges, ott a gyalogátkelőhelyeken segítik a gyermekek biztonságos közlekedését.

A rendőrség mellett a társszervek, a városrendészet és a polgárőrség is részt vesz az akcióban, mely az első tanítási naptól a hónap végéig tart, reggel hét és nyolc óra között, illetve a nap végén is a forgalmas pontokon segítenek a hatóság emberei.

Dudásné Tóth Erika elmondta, hogy fokozott rendőri akciókkal is fenntartják a közlekedés rendjét ebben az időszakban. A rendőrök kiemelten figyelik a sebességhatár betartását és a biztonsági rendszerek, vagyis a biztonsági öv és a gyermekülés használatát.

Szeptember elmúltával sem engedi el a gyermekek kezét a rendőrség: az Országos Rendőr-főkapitányság ismét meghirdette az Iskola Rendőre programot, mely keretében a teljes tanévben bűn- és baleset-megelőzési előadásokat és foglalkozásokat tartanak azokban az iskolákban, melyek ezt igénylik. A megyében minden évben számos oktatási intézményben vannak jelent iskolarendőrként a vármegye egyenruhásai – mutatott rá Dudásné Tóth Erika őrnagy.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában