Útinform

2023.09.01. 07:46

Rendezvények miatt korlátozzák a forgalmat több településen Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani pénteken Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást péntekre.

Rendezvények:

Kiskőrösön szüreti napokat tartanak a hét végén. A településen átvezető 53-as főút, Petőfi Sándor utcai szakaszán, a 28-as km-nél napközben a jelzőlámpákat sárga villogó üzemmódba kapcsolják és szükség esetén rendőrök irányítják a forgalmat. Szombaton lovas felvonulást és veterán jármű találkozót is tartanak, mely idő alatt rendőri forgalomirányításra kell számítani. 

Szabadszállás belterületén kulturális rendezvényt tartanak. A Kiskunlacházát Izsákkal összekötő utat a 42-es km-nél pénteken 15.00 és 18.00 óra között, szombaton pedig 14.15 és 15.00 óra között lezárják. Kerülni ez alatt önkormányzati utakon lehet. 

Kiskunmajsa belterületén, a Kiskunfélegyházát Kiskunhalassal összekötő utat a 31-es km-nél kulturális rendezvény miatt péntek reggel 6.00 órától vasárnap reggelig teljes szélességében lezárják. Kerülni önkormányzati utakon lehet. 

Gyorsforgalmú utak:

Geotechnikai méréseket végeznek az M5-ös autópályán, a Budapest felé vezető oldalon, Kecskemét elkerülő szakaszán. A 86-os és 84-es kilométer között mozgó tereléssel egy sávot elkerítenek a járművek elől reggel 8 és délután 2 óra között.

Főutak:

– Kecskeméten, az Árpád körúton építési munkák kezdődtek. Az 5-ös főúton a 86-os km-nél félpályás lezárás mellett kezdték el a munkát, így most csak irányként egy-egy sáv járható. 

– Az 51-es főúton Dunavecse közelében, a 72-es km-nél csomópont építése miatt kell félpályás lezárásra számítani. 

– Kecskemét belterületén, az 52-es főút Izsáki úti szakaszán, építési munka miatt az 1-es és a 2-es kilométer között félpályás lezárást vezettek be. 

Alsóbbrendű utak:

Bács-Kiskun vármegyében,
  – Kecskemét belterületén, a Vízmű utcát az 52-es főút csomópontjának közelében, egy közel 100 méteres szakaszon lezárták útépítés miatt. A forgalmat önkormányzati utakon terelik el, csak az autóbusz közlekedés megengedett. 

Kamionstop:

A kamiontilalom ezen a hétvégén szeptember 2-án szombaton 22:00 órától, szeptember 3-án vasárnap 22:00 óráig lesz érvényben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában