Rendezvény

2023.09.04. 19:38

Pénteken kezdődik a félegyházi Libafesztivál

Huszonnegyedik alkalommal rendezik meg a hétvégén a Kiskunfélegyházi Libafesztivált, a környék egyik legnagyobb gasztronómiai és szórakoztató eseményét.

Vajda Piroska

Felvételünk a tavalyi eseményen készült

Fotó: Vajda Piroska

A Móra Ferenc Művelődési Központ által életre hívott fesztivál színvonalát jelzi, hogy a Megyei Értéktárba is bekerült. Az Integrál Zrt. és a félegyházi önkormányzat által is felkarolt esemény célja, hogy szakmai konferenciával, kulturális és szórakoztató programokkal tisztelegjenek azon emberek előtt, akik egész évben a libatartással, hizlalással vagy feldolgozással foglalkoznak, és szakértelmükkel, kitartásukkal előteremtik a világszerte híres kiskunfélegyházi libamájat.

A fesztivál pénteken délelőtt 10 órakor a Libatenyésztők szakmai konferenciájával kezdődik a városháza dísztermében. Az esemény hivatalos megnyitója délután háromnegyed 5-kor lesz a művelődési központban, ahol Bene Ágostonné kosárfonó népi iparművész és tanítványa Tarjányi Tamás alkotásaiból nyílik kiállítás. 

Ezt követően a Kiskalász Zenekar, a Langaléta Garabonciások, a Láma Dalai, a Republic együttes, Bíró Csongor Vitéz – Pop-Rock Greatest Hits zenés műsora várja az érdeklődőket. 

Szombaton lesz a közkedvelt Ki Mit Tud sütni-főzni a libából – főzőverseny a könyvtár mögötti parkolóban. 

Ezzel párhuzamosan rendezik meg a Lúdas Matyi sakkversenyt, illetve a Lúdas Matyi utcai futóversenyt.  

A Libafesztivál keretében szerveznek véradást és egészségnapot a művelődési központban. Első alkalommal rendeznek Virágkötészeti Show műsort, melynek keretében jótékonysági viráglicit is lesz. Idén is várja a gyerekeket Gulyás László vándormuzsikus a Móra udvar - mesekertben. 

 A libafesztivál kiemelt eseménye lesz idén is a Kunsági Néptánc Találkozó, ezúttal tizenegy néptáncegyüttes mutatkozik be a városháza előtt felállított nagyszínpadon délután fél 2-től. 

Szombaton várja még a közönséget a Bugaci Tanyaszínház társulata, a MárkusZínház, Don Lázi Swingtet Zenekar és Falusi Mariann, illetve a Kelemen Kabátban együttes.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában