Rendezvény

2023.09.11. 15:33

Nézőcsúcsot döntött a kalocsai fesztivál két nagykoncertje – galériával

A „Csíplek Kalocsa!” Paprika- és Gasztrofesztivál pénteki, majd a szombati főnapjára az esti koncertek tették föl a koronát. A nagyrendezvénynek helyet adó érsekkerti nagyszínpadon pénteken fellépő, talán életkortól függetlenül szerethető Magna Cum Laude fellépésére mintegy háromezren érkeztek. A Republic szombat este kilenckor kezdő koncertjére legalább ötezren voltak kíváncsiak, a tömeg teljes egészében kitöltötte a rendelkezésre álló több ezer négyzetméteres teret, a környező tisztásokat is beleértve. A kitűnő hangosításnak köszönhetően a később érkezők közül is sokan – igaz, többnyire vizuális élmény nélkül – a kert távolabbi részében hallgatták a fülbemászó dallamokat.

Zsiga Ferenc

A tömeg teljes egészében kitöltötte a rendelkezésre álló több ezer négyzetméteres teret

Fotó: Beküldött fotó

A Mező Misi, Szabó Tibi, Kara Misa, Lesták Marci és Török Máté alkotta Magna Cum Laude meg is hálálta a nagy érdeklődést, a generációkat egyesítő publikum összetételét látva a banda a mély és elgondolkodtató dalok mellett a fiatalos lendületet és a bulizás örömét hozó számait is műsorra tűzte. A Vidéki sanzonnál már csúcson volt a hangulat, amelyet csak fokozott, hogy Mező Misi ezt a dalt a közönség sorai közt sétálva, közös éneklésre és szelfizésre ösztönözve adta elő. Az Átkozott nők és a Színezd újra közben már tombolt a közönség, a publikum a kiváló hangszerszólókat is óriási ovációval köszönte meg. A Magna Cum Laude a koncert végére tartogatott Pálinka dallal búcsúzott a kalocsai közönségtől.

A szombat esti tömeg, a város még távolabbi parkolóit is zsúfolásig megtöltő autók láttán bizton állíthatjuk, még sohasem látott egyszerre ennyi embert a kalocsai érsekkert. 

A Republic este kilenckor kezdődő koncertjét már negyed órával előtte mintegy ötezer ember várta, és ez csak gyarapodott az első szám felcsendülését követően. Így a legendás alapító frontember, a fiatalon, 10 éve elhunyt Bódi László „Cipő” emlékét és dalait is megidéző produkció kezdetére akár a „megtelt” táblát is ki lehetett volna tenni. 

A Republic könnyen értelmezhető, szókimondó és dallamos zenéje sokakat dalra fakasztott, mintegy bizonyítva, hogy a fiatalabb korosztályok körében is van keletje a sokaknak még születése előtt, 1990-ban alakult együttes ikonikus dalainak. Boros Csaba frontember előadásában a Berlini lány című új dal éppúgy elhangzott, mint az összes régi szám: a Szállj el kismadár, Repül a bálna, Ha itt lennél velem, 67-es út és még sorolhatnánk. A koncert után csak a tömeg egy része indult haza, a folytatásban két, az országos élvonalhoz tartozó DJ változatos, örökzöld és újabb magyar- és világslágerekkel szórakoztatta a táncra perdült, egészen hajnali kettőig szórakozó közönséget.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában