Kecskemét

2023.09.12. 11:29

Megkezdődik a Hetényi bekötőút folytatásának építése

Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata szeptemberben megkezdi a Kecskemét-Hetényegyházán épülő új Hetényi bekötőút folytatásának építését, egészen a Tamási Áron utcáig, és ezzel egyidejűleg a Helikon utca szélesítését is − tájékoztatott közleményében a kecskeméti önkormányzat.

Horváth Péter

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A Hetényi bekötőút folytatásában, a 33067 helyrajzi számú ingatlanon új aszfaltburkolatú út épül mintegy 440 méter hosszan, 6,5 méter széles burkolattal, két ütemben. Erre az útra csatlakozik a Tulipán és a Tamási Áron utca.

A közlemény szerint a Helikon utcán a már megkezdődött víziközmű rekonstrukcióval – melynek kivitelezője a BÁCSVÍZ Zrt. – összehangolva valósul meg az út rekonstrukciója, szélesítése. A 895 méter hosszú, jelenleg 3-4 méter széles út meglévő alapja szükség szerint megerősítést kap, majd két oldalra megszélesítik. Ezt követően a már szélesebb alapot két rétegben 5 méter szélességben aszfaltburkolattal látják el, amit mind a két oldalról süllyesztett szegély fog megtámasztani.

A beruházás kivitelezője a Duna Aszfalt Kft. A cég már ezen a héten elkezdi az előkészítő munkákat. Az előkészítés során szükség lehet néhány fa kivágására, de a kivitelezés végén új fák, növények telepítésére is sor kerül – szól a tájékoztatás.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában