Közlekedés

2023.09.22. 12:31

Kerékpáros ügyességi vetélkedővel folytatódott a mobilitási hét Halason – galériával

A gyalogos és kerékpáros közlekedést, valamint az energiával való takarékoskodást népszerűsítették a halasi programok is az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap idei mottójaként. Az esemény szervezője, a Kiskunhalasi Városmenedzser Kft. mellett a helyi óvodák, iskolák, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Kiskunhalasi Területi Csoportja, a Zöld Közösségért Természetbarát Egyesület, valamint különböző cégek és vállalkozások is csatlakoztak az programokhoz.

Pozsgai Ákos

Délelőtt az óvodások, délután pedig az általános- és középiskolások vetélkedtek egymással

Fotó: Pozsgai Ákos

A Bethlen Gábor tér körüli utakat zárták le csütörtökön az autós forgalom, a programok itt zajlottak, délelőtt az óvodások, délután pedig az általános- és középiskolások vetélkedtek egymással. Volt mászófal, a Vöröskereszt is kitelepült és az elsősegélynyújtást lehetett gyakorolni, valamint az egészséges táplálkozásról lehetett hasznos információkat megtudni ételkóstolóval egybekötve. Volt aszfaltrajzverseny, Halápi Sándor velocipéd világbajnok speciális kétkerekűjét is ki lehetett próbálni, valamint a rendőrség standjánál is érdekes feladatok várták a gyerekeket.

Az energiával való takarékoskodás jegyében szervezett délutáni környezetvédelmi vetélkedőn is sok diák vett részt, a legtöbben azonban a kerékpáros ügyességi vetélkedőre neveztek be, ahol az általános-és középiskolák csoportja mérték össze tudásukat. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában