Kecskemét

2023.09.07. 14:52

Képzőművészeti szakköröket indít az Ifjúsági Otthon

A Kecskeméti Hírös Agóra Ifjúsági Otthon ismét különleges szakköröket indít a MeetArt alkotó műhelyekben.

Orosz Fanni Flóra

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Idén szeptembertől a lakosság többek között kipróbálhatja a fazekas szakkört, ahol az egyszerű edénykészítési technikáktól az összetett formájú, korongozott munkákig avatják be az érdeklődőket a fazekasságba. Nemezelő szakkörrel is készülnek, ami egy ősi kelmekészítő mesterség, melynek során az állati szőrökből erős, mégis puha, jól szigetelő anyag keletkezik. A foglalkozáson az egyszerű nemezelési technikáktól a bonyolultabb formákig bármit megtanulhatnak a szakkörre járók. A fazekasság és a nemezelés mellett különböző kosárfonó technikákat is elsajátíthatnak, a kosárfonó szakkör résztvevői, de MŰ-terem néven tehetséggondozó grafikai szakkör is indul, ahol  a 10-14 éves korosztály a festés, a rajzolás mellett megismerhet különféle izgalmas sokszorosító grafikai eljárásokat is.

A szakkörök szeptember 13-tól indulnak, a részletes időpontok pedig a MeetArt alkotó műhelyek közösségi oldalán találhatók.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában