Képviselő-testületi ülés

2023.09.25. 19:23

Kalocsán kedden visszatérnek a rendes tanácskozási munkarendhez

Az augusztus 20-i ünnepi testületi üléstől, majd a szeptember 22-én, a földgázközbeszerzésről szóló rendkívüli tanácskozástól eltekintve a nyári szabadságolások idején nem ült össze Kalocsa Város képviselő-testülete. Ám az őszbe fordulva a szeptember 26-án, kedden 14 órára összehívott képviselő-testületi üléssel a grémium visszatér a normál munkarendhez, és a testület munkáját segítő bizottságok is a már megszokottak szerint – döntően a testület elé kerülő témákban, vagy a hozzájuk intézett kérelmek elbírálása érdekében – üléseznek.

Zsiga Ferenc

Archív-felvétel

Fotó: Zsiga Ferenc

A kedden napirendre tűzött nyolc téma közül legalább öt adminisztratív jellegűnek tekinthető. Ilyen a költségvetési rendelet és annak kitekintő határozatának módosítása, továbbá hogy az önkormányzat nem kívánja megvásárolni a FILANTROP Környezetvédelmi és Fűtéstechnikai Nonprofit Kft-ben meglévő társasági részesdését. Formálisnak tekinthető döntés lesz az is, hogy az önkormányzat csatlakozik a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíjrendszer 2024. évi fordulójához, valamint elfogadják Kalocsa Város Óvodája és Bölcsődéje Pedagógiai Programjának módosítását.

A döntően adminisztratív jellegű határozatok meghozatala mellett szó lesz a Szent István Gimnázium kérelmének elbírálásáról, ugyanis a gimnázium heti egy alkalommal, pénteki napon ingyenesen szeretné használni a Városi Sportcsarnokot egy és negyedóra időtartamban. A döntés kimenetele e tekintetben sem kétséges. Mint ahogy a Nyugdíjas Egyesület kérelme esetében sem: az időskorúak a Hunyadi utca 82. szám alatti Közösségi ház ingyenes használatát kérik heti egy alkalomra, pénteki napokon, mert nincs forrásuk a bérleti és rezsi díjak megfizetésére.

Ettől izgalmasabbnak ígérkezik a tanácskozás végére időzített napirend, amikor is zárt ajtók mögött a Jogi és Ügyrendi Bizottságba információnk szerint két új tagot választanak, valamint más fontos területen személyi változásról döntenek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában