Ünnepség

2023.09.13. 15:25

Jubileumi díszokleveleket adtak át a bajai víztudományi karon

Közel 40 fő vehette át jubileumi aranyoklevelét a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Víztudományi Karának jogelőd intézményében az 1973-ban végzett üzemmérnökök közül.

Márton Anna

Közel 40-en vehették át jubileumi aranyoklevelüket a bajai víztudományi karon

Fotó: Beküldött fotó

Köszöntőjében Bíró Tibor, a víztudományi kar dékánja kiemelte az egykori oktatók és hallgatók a mai víztudományi kar alapjait adó felsőfokú képzésben betöltött szerepét. Hangsúlyozta, hogy az idén 60 éves vízügyi képzéshez az 1973-ban végzett hallgatók is hozzájárultak. Ma azokra a biztos alapokra építkeznek, amelyet az 1960-as évek végén, 1970-es évek elején letettek.

A Felsőfokú Vízgazdálkodási Technikumban kezdett, és a Budapesti Műszaki Egyetem Vízgazdálkodási Főiskolai Karán oklevelet szerzett üzemmérnökök Bíró Tibor dékántól és Cimer Zsolt oktatási dékánhelyettestől, a VTK Alumni Bizottság elnökétől vehették át díszoklevelüket az érintettek.

Az aranydiplomások nevében Urbán József mondott ünnepi beszédet, aki visszaemlékezett a főiskolai évekre, a diplomaszerzés sajátságos mérföldköveire. A vízellátási és csatornázási, valamint általános mezőgazdasági és vízgazdálkodási üzemmérnöki szakon 1973-ban 213 fő végzett. A szakmai összetartozás a kapcsolattartás hű bizonyítéka, melyet mi sem bizonyít jobban, mint az, hogy még az Amerikai Egyesült Államokban és Németországban élő jubilánsok is visszatértek az alma mater egykori falai közé.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában