Ünnepség

2023.09.30. 12:35

Jó hangulatú idősek világnapi rendezvényt tartottak Kalocsán – galériával

Múlt pénteken megtelt a művelődési ház udvarán felállított nagysátor, több száz szépkorú jött el, hogy együtt ünnepelje az Idősek Világnapját, amit Kalocsa Város Önkormányzata megbízásából az Innovációs és Közművelődési Központ rendezett a nyugdíjasoknak.

Zsiga Ferenc

Több száz szépkorú jött el a rendezvényre

Fotó: Zsiga Ferenc

A gálára eljöttek a nyugdíjas klub tagjai, az idősotthonok lakói, számos baráti társaság mellett nagyon sokan egyénileg érkeztek. Miközben mindenki szabadon választva, jó hangulatban elfoglalta a helyét, a város ismert muzsikusa, a maga is nyugdíjas Keszthelyi Ferenc örökzöld slágerekkel szórakoztatta a közönséget, a program későbbi részében még meg is énekeltette a publikumot.

– Nagyon boldog vagyok, hogy ilyen sokan elfogadták a meghívásunkat, és hogy ezt a jeles napot közösen tudjuk megünnepelni. Ilyenkor megáll az ember egy pillanatra és végig gondolja, hogy mit is köszönhetünk az előttünk járó generációknak. Azért említem ezt, mert ahogy az életünket éljük, ahogy a munkánkat végezzük, azt önök alakították ki, önök, a szüleink, a nagyszüleink – mondta a város szépkorú lakóit köszöntő dr. Filvig Géza. A város polgármestere, milyen szép pillanatokat élt meg a nagyszüleivel, amikor a szülei dolgoztak és a papa, mama vigyázott az unokákra.

– Minden, ami körülvesz bennünket az országban és itt Kalocsán, azt mind-mind önök teremtették meg a verejtékes munkájukkal. Az a legkevesebb, hogy ezt megköszönjük önöknek – fogalmazott a városvezető.

Mint a köszöntés során elhangzott, a felgyorsult világban hajlamosak vagyunk arra, hogy elvesszünk az apróbb részletekben, a fontos, jelentős dolgokra kevésbé figyeljünk. Pont azoktól vonjuk el a figyelmünket, szeretetünket, akik leginkább megérdemlik.

– Nagyon bízom abban, hogy Kalocsa városában azt érzik az idősebbek, hogy meg vannak becsülve, szeretettel gondolnak rájuk. Ezért szeretnénk, hogy a Idősek Világnapját a jövőben is közösen ünnepeljük meg; lehetőségük legyen találkozni, beszélgetni egymással, régi kollégákkal, barátátokkal, ismerősökkel, és hogy egy jó hangulatú délutánt töltsenek el együtt – mondta a polgármester, aki a továbbiakban emlékeztetett, hogy a Gondosóra Program is arról szól, hogy az egyedülálló időseknél legyen egy olyan eszköz, amellyel ha valami baj van, segítséget tudnak kérni.

– Ha bárkinek erre szüksége van, az önkormányzat segít a beszerzéshez szükséges adminisztrációban – ajánlotta fel dr. Filvig Géza.

Kaczor Feri mulatós zenéje is szórakoztatta a szépkorúakat

A folytatásban Pécsi Vivien, a képviselő-testület kulturális és szociális bizottságának elnöke Sarmon Alajosné: Köszöntő idősek napjára című írását olvasta fel. Amint a taps elült, a Mezei Virágok Népdalkör lépett a színpadra, és a zömében nyugdíjasokból álló, a hagyományőrzésben példát mutató közösség viseletbe öltözve közismert kalocsai és Kalocsa környéki, kristálytiszta hangon előadott dalokkal szórakoztatta a produkciót hálásan, elismeréssel fogadó közönséget.  Az ebéd elfogyasztása előtt Simon Zoltán alpolgármester mondott pohárköszöntőt. A következő fpercekben Berta Somogyi Gabriella előadásában közismert magyar popslágereket, sanzonokat, örökzöld musical dalokat hallhatott a mind vidámabb közönség. Az 1975 óta zenélő Kaczor Feri, a mulatós zene egyik ismert előadója mások mellett saját slágereivel zárta a kalocsai idősek világnapi, végig jó hangulatú rendezvényt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában