Antistigma

2023.09.29. 14:59

Huszonnégy órán keresztül festettek a pszichiátriai betegséggel élők Kecskeméten – galériával

Együtt a Világban, avagy Stigmán Innen és Túl címmel rendezett 24 órás élményfestést a pszichiátriai betegséggel élőkkel a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a kecskeméti Ifjúsági Otthonban péntek déltől szombat délig.

Horváth Péter

24 órás élményfestést rendezett a pszichiátriai betegséggel élőkkel a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház a kecskeméti Ifjúsági Otthonban

Fotó: Bús Csaba

A program a 13. PsychArt 24 Művészeti Maraton részeként valósult meg Kecskeméten, ami a mentális betegségekkel élőket érintő antistigma programsorozat egyik állomása. A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Pszichiátriai Osztályának és Járóbeteg Szakellátásának munkatársai gyógyító munkájuk mellett küldetésüknek tekintik, hogy segítsék a pszichiátriai betegséggel élő személyek emberi méltóságának megőrzését és a mentális betegségeket megbélyegző előítéletek lebontását – ezt szolgálta a rendhagyó közösségi művészeti esemény. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában