Wojtyla Barátság Központ

2023.09.14. 08:13

Élmények a palackból – Bortúrázott a Forrás csapata

A hegy leve nyújtotta ízvarázzsal ismerkedtek a Forrás című szépirodalmi, szociológiai, művészeti folyóirat szerkesztői a soltvadkerti Frittmann Borászat vendégfogadójában.

Sebestyén Hajnalka

Fotó: Kapott fotó

A napokban megtartott különleges eseményről a kecskeméti Wojtyla Barátság Központ adott számot. A borkóstolóval egybekötött szakmai beszélgetést Farkas P. József, a Wojtyla alapító-igazgatója szervezte annak apropóján, hogy a Forrás egy korábbi számában az alföldi szőlőtermesztés és borkultúra világába nyújtottak betekintést olvasóiknak a szerkesztőség munkatársai.

A tanácskozás résztvevőinek Frittmann János, a pincészet társtulajdonosa, a Hegyközségek Nemzeti Tanácsának elnöke szolgált átfogó ismertetővel a kunsági borvidék aktuális helyzetét illetően.

Fotó: Kapott fotó

Bevezetőjében magukról szólva elmondta, 60 hektár saját telepítésű szőlőültetvény van a Frittmann család birtokában, és még legalább ekkora területről integrálnak válogatottan jó minőségű szőlőt a környező gazdáktól.

Mint szavaiból kiderült, a kunsági borrégió óriásit lépett előre az elmúlt években. A korábbi negatív előítéletek mára teljesen megszűntek. Sőt, a környék bortermelőinek olyan presztízst sikerült kivívniuk a piacon, hogy manapság mindenki őket akarja másolni.

Az étkezési szokások nagymértékben átalakultak hazánkban, melynek folyományaként kevesebb vörösbor fogy, ellenben megnőtt a kereslet a könnyebb fehérborok iránt – mutatott rá Frittmann János.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában