Hajnal Viktor

2023.09.05. 14:12

Egészséges újszülöttet találtak a kecskeméti kórház főbejáratánál

A Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház főbejárata mellett kedden hajnalban egy újszülött kisfiút találtak, akit Hajnal Viktor néven neveztek el az Újszülött Részleg dolgozói − tájékoztatott közleményében a kórház.

Horváth Péter

A csecsemő a Hajnal Viktor nevet kapta

Fotó: Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház Facebook-oldala

A közlemény szerint a első vizsgálatok alapján a kis Viktor egészséges, 3500 gramm és 52 centiméter, a gyors megtalálásnak köszönhetően szerencsére nem hűlt ki drasztikusan.

Habár a kórházban évek óta működik a mindenki számára anonim módon elérhető csecsemőmentő inkubátor, ezúttal a babát a bejáratnál, egy lepedőbe csavarva, a földön hagyták magára. 

A közelben működő Félegyházi Pékség dolgozói munkába érve hallották és látták meg hajnali 4 óra környékén, és azonnal értesítették a kórház munkatársait, így néhány percen belül a baba a gyermekosztály biztonságos közegébe került.

A kicsire még alapos kivizsgálás és az ilyenkor szükséges ellátás, oltások várnak, majd egy darabig a kórház Újszülött Részlegén marad. További sorsával, esetleges örökbefogadással kapcsolatban az intézmény nem tud tájékoztatást adni, ezt a hatóságok intézik automatikusan ilyen esetben.

A csecsemőmentő inkubátor továbbra is a régi, megszokott helyén működik, a Nyíri úti telephelyen, a parkolóház felőli oldalon. Az inkubátorban anonim módon helyezhető el biztonságosan az újszülött csecsemő, a beépített rendszer automatikusan értesíti a kórház dolgozóit, ha valakit babát helyez el benne.

Az elmúlt több mint egy évtizedben Viktor az ötödik gyermek, akit pár órával születése után a kecskeméti intézménynél hagytak, a korábbi babákat az inkubátorba tették, legutóbb 2019-ben fordult elő ilyen eset − olvasható a közleményben.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában