Beruházás

2023.09.29. 16:38

Csapadékvíz-elvezető rendszert építettek Soltvadkerten

Befejeződött Soltvadkert csapadékvíz-elvezető rendszerének fejlesztése.

Barta Zsolt

A szalagot (balról-jobbra): Dóka Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzsere Font Sándor országgyűlési képviselő és a kivitelező cég az ÉKISZ Kft. ügyvezetője Tercsi Miklós vágták át

Fotó: Barta Zsolt

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretéből megvalósult beruházás túlmutat a csapadékvíz elvezetésén. A cél a víz megtartása az adott településen. A záróeseményt pénteken délelőtt tartották az Ifjúság utca végén található csapadékvíz átemelőnél. 

Font Sándor országgyűlési képviselő a beruházás jelentőségéről beszélt, majd Mátyus Zoltán, a projekt műszaki ellenőre avatta be a részletekbe a jelenlévőket. Dóka Gábor, a Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft. projektmenedzsere pedig a vármegyei fejlesztési törekvéseket hangsúlyozta. Mint elmondta, Bács-Kiskun vármegyében mintegy 6,5 milliárd forintot fordíthattak a települések a csapadékvíz elvezetésére, ami 225 kilométer csatornahálózatot jelent. A TOP forrásokat illetően Bács-Kiskunban közel nyolcszáz projekt valósult meg különböző területeket érintve. 

 


 


 


 


 


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában