MetroPOLICE

2023.09.03. 21:49

Bűnügyi filmfesztivált rendeznek a kecskeméti Otthon Moziban

MetroPOLICE néven bűnügyi filmfesztivált szervez a Hírös Agóra Otthon Mozija. A négynapos eseményt szeptember 21-24. között rendezik meg.

Horváth Péter

Fotó: Shutterstock.com/illusztráció

Nevezni magyar vagy magyar koprodukcióban készült alkotásokkal lehet, nagyjáték-, dokumentum- és kisjátékfilm (élőszereplős vagy animáció) kategóriában. A filmfesztivál együttműködő partnere a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság − tudatta közleményében az Otthon Mozi.

A közlemény szerint a filmszínház első saját filmfesztiváljának ötlete 2016 óta érlelődik, amikor megszervezték az első MetroPOLICE Filmnapokat, a rendőr-főkapitányság támogatásával. A nagy sikerű rendezvényt újabbak követték, és olyan kapcsolatot eredményezett, hogy Barta Dóra, a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központ Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, dr. Gulyás Zsolt rendőr dandártábornok, rendőrségi főtanácsos és Csenki Csabáné, az Otthon Mozi vezetője megállapodott arról, hogy 2023-tól minden év szeptemberében megrendezik a MetroPOLICE Bűnügyi Filmfesztivált. A fesztiválra 2020-ban, vagy azután készült, a bűnügyi film műfaj kategóriájába sorolható filmmel (nagyjáték-, kisjáték- és animációs film) lehet.

Az esemény célja a népszerű bűnügyi filmalkotások bemutatásán túl a bűnmegelőzés támogatása, a rendőrség szerepének bemutatása, és a lakosság bizalmának erősítése a rendőrség irányába. Ezért a filmfesztivál négy napján számos interaktív kísérőrendezvény, családi nap és kiállítás is várja az érdeklődőket. A vetítések és rendezvények a a Hírös Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban, valamint az Otthon Moziban lesznek.

A beérkezett filmalkotásokat zsűri bírálja el, melynek tagja Dezső András író, újságíró, Urlich Gábor Balázs Béla-díjas animációs rendező és Kriskó János televíziós szerkesztő, egyetemi tanár.

Bővebb információ kérhető Csenki Csabánétől a +36 30 9480 890-es telefonszámon. A részletes program hamarosan olvasható a otthon-mozi.hu, és a hirosagora.hu honlapokon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában