KRESZ Szafari

2023.09.21. 13:22

A Kecskeméti Vadaskert állatai között sajátították el a gyerekek a biztonságos közlekedés alapjait – galériával, videóval

Játszva, az állatok között tanulhatták meg a biztonságos közlekedés alapjait a kisiskolások a Bács-Kiskun Vármegyei Baleset-megelőzési Bizottság csütörtökön megrendezett KRESZ Szafariján. A hosszú évek óta megtartott, nagy sikerű esemény hagyományos partnere a Kecskeméti Vadaskert, így természetesen most is otthont adott a rendezvénynek.

Horváth Péter

A kerékpáros akadálypálya is a feladatok között szerepelt

Fotó: Bús Csaba

Dudásné Tóth Erika őrnagy, a Bizottság titkára elmondta, hogy a Biztonság Hete alkalmából tartott rendezvényre  idén is a vármegye nyolc iskolájából mintegy 240 negyedik osztályos diák érkezett, egyebek mellett Kecskemétről, Izsákról, Kiskőrösről és Soltvadkertről. Nyolc állomáson mérhették össze a gyerekek a közlekedésbiztonsággal kapcsolatos tudásukat és ügyességüket. A feladatok összeállításánál figyelembe vették a szervezők, hogy valami köze legyen az állatokhoz is. 

A feladatok között volt ittasságot szimuláló szemüveg használatával teljesítendő feladvány, kerékpáros akadálypálya, közlekedési activity és kockakirakó is. Az első három helyezett díjat is kapott a Bács-Kiskun Vármegyei Önkormányzat jóvoltából, de senki sem távozott üres kézzel. Dudásné Tóth Erika hangsúlyozta, hogy a biztonságos közlekedés alapjait minél fiatalabb korban érdemes letenni, és ezért munkájukban nagy hangsúlyt fektetnek a fiatal korosztály megszólítására: az életkori sajátosságoknak megfelelően kialakított foglalkozásaikkal egész évben járják az oktatási intézményeket az óvodától a középiskolákig.

Tokovics Tamás, a Kecskeméti Vadaskert igazgatója elmondta, hogy minden évben nagy örömmel vesznek részt a gyerekek a szafarin, és látható, hogy mennyire szeretik az állatokat. Évek óta tartó szoros együttműködést ápolnak a rendőrséggel, a Bizottság mellett immár a Bűnmegelőzési Tanáccsal is. Ezért a jövőben bűnmegelőzéssel kapcsolatos programoknak is otthont ad a vadaskert.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában