Húsz év

2023.08.04. 12:17

Zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel Miskolczi Andrea tárlata Érsekcsanádon – galériával

Miskolczi Andrea „Egy fecske nem csinál nyarat” című önálló kiállítását augusztus 3-án délután nyitották meg a Csuka Zsigmond Művelődési Házban. A tárlat a XXV Csanádi Nyár rendezvénysorozat első elemeként nagy közönséget szólított meg, az intézmény zsúfolásig megtelt érdeklődőkkel.

Márton Anna

Óriási érdeklődés mellett tartották meg a kiállítás megnyitóját a Csuka Zsigmond Művelődési Házban

Fotó: Márton Anna

A látogatók között kicsik és nagyok érdeklődve hallgatták az Érsekcsanádi Összhang kórus műsorát. Nagy Imi-Görgei gitár-kajon duó nagyszerű műsorát követően Miskolczi Andrea grafikusművész meghatottan szólt az egybegyűltekhez. Mint mondta, a festészet mindig nagyon fontos szerepet töltött be az életében. Főként akvarelleket használt, néha olajjal, akrillal is festett. A tárlaton az elmúlt húsz év terméséből egy kicsi darabot mutatnak be, köszönhetően annak, hogy az önkormányzat teret adott nekik. A fővonal, ami alapján a tárlatot összeállította a természet, a növények, az állatvilág. Vannak madaras képek, virágos alkotások, egészen tanulmányszerű festmények, illetve lazúros technikával készült kompozíciók is. Dominálnak a színek, mert nagyon szereti a színeket.

– Sok munkámnál használok tust is, feketével kiegészítem. Azt gondolom, hogy elég széles most a paletta, több stílust is bemutattam. Összesen 37 alkotást állítottam ki, de hoztam még két mappát a munkáimmal, mert nagyon nehéz volt a válogatás. A közösségi oldalamon egy szavazást indítottam a követők között azzal kapcsolatban , hogy tegyék le a voksukat azon festmények mellett, amelyeket szívesen látnának a tárlaton, nagyon sok visszajelzés érkezett, sok képet szerettek volna, nyilván a hely adottsága nem teszi lehetővé, hogy mindegyiket kitegyük, ezért hoztam a mappákat amelyekbe elhelyeztem ezeket a munkákat, a látogatók ezeket is át tudják lapozni. Még további 50-60 festményt tekinthetnek meg az érdeklődők – mondta a baon.hu érdeklődésére Miskolczi Andrea grafikusművész. 

A tárlat augusztus 16-ig látogatható, munkanapokon 16-18 óra között a Csuka Zsigmond Művelődési Házban. A XXV Csanádi Nyár rendezvénysorozat péntek délután színes programokkal, látványfőzéssel, partnertelepülések bemutatkozásával folytatódik az érsekcsanádi Szabadidő Parkban. Szombaton szórakoztató- és sportprogramokon vehetnek részt az érdeklődők, délután néptáncbemutatóra kerül sor. Este kilenckor lép fel a  Bikini együttes, ezt követően utcabált tart a Bácskai Sláger Band. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában