Szórakozás

2023.08.24. 18:54

Zenés programok, főzőverseny és focimérkőzés is színesíti a XXV. Szakmári Falunapot

Augusztus utolsó hétvégéjén a negyedszázados jubileumhoz méltó, a kalocsai járás egyik legszínesebb falunapjára készül Szakmár. A pénteken és szombaton zajló eseményeknek ezúttal is a község sportpályája ad helyet.

Zsiga Ferenc

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

A programsorból egy-egy emblematikus eseményt, például a pénteki Fércőjünk égyet című Néptáncosok Napját, melynek keretében öt néptáncegyüttes lép színpadra, vagy a Házi sütik versenyét annyira jelentősnek ítélték a szervezők, hogy ezeknek külön plakátot készíttettek. A pénteki nap jelentősége abban is megmutatkozik, hogy a helyi termelők délutáni bemutatkozásával egy időben házi – süti kóstoló lesz, majd kísérő programként 20 órától táncház és Folk kocsma szórakoztatja a közönséget.

A szombaton 7 órától megrendezésre kerülő horgászversenyt, a 20 órakor startoló Bátya-Szakmár öregfiúk Kispályás focit, a Bográcsos Ételek Főzőversenyét és a 15 órakor kezdődő Operettől Musicalig című színpadi produkciót szintén külön-külön plakáton hirdeti az önkormányzat. A részletes programért érdemes rátekinteni Szakmár honlapjára és a plakátokra.

Ugyan kiemelt hírverést nem kapott, de legalább ennyire érdemi, hogy a szombat kora délutáni vadállat bemutatót, a Beart társulat zenés műsorát a 2023. évi kitüntető díjak átadása követi.

Az emelkedett hangvételű esemény után újra a lazulásé lesz a főszerep: fél öttől a Kovács akusztik, egy óra elteltével az Eddi & The Space Dogs szórakoztatja a publikumot. A közönség sportszerető része bizonyosan az extrém-sport bemutatóra is ott marad. A falunap szombati műsorfolyamára a Zanzibár 20 órakor kezdődő koncertje teszi föl a koronát. A 2023. évi Szakmári Falunap DJ Gabo Retro bulijával várhatóan vasárnap, a hajnali órákban zárul.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában