Útinform

2023.08.07. 07:12

Több helyen is forgalomkorlátozásra kell számítani Bács-Kiskunban

Cikkünkben összegyűjtöttük, hol kell forgalomkorlátozásra számítani hétfőn Bács-Kiskunban.

Baon.hu

Fotó: shutterstock.com / illusztráció

Az Útinform az alábbi közúti munkálatokkal kapcsolatban adott tájékoztatást hétfőre vonatkozóan.

Gyorsforgalmi utak:

Az M5-ös autópályán, 
– Röszke felé, Lajosmizse térségében az 58-as és a 65-ös kilométer között, Budapest felé pedig a Csengele pihenőhely és a Petőfiszállás pihenőhely között, a 127-es kilométertől a 121-es kilométerig az elválasztósáv növényzetét vágják vissza. Az aktuális munkaterületnél a belső sávban dolgoznak.
– Röszke felé Kecskemét térségében javítják a szalagkorlátot. A 95-ös és a 96-os kilométer között mozgó tereléssel a belső sávot lezárják.

Főutak:

Az 5-ös főúton, Kecskeméten az Árpád körúton, a Petőfi Sándor utca csomópontját átépítik. A 86-os kilométernél irányonként egy sáv járható.

A 44-es főúton, 
– Kecskemét közelében csomópont építési munkák miatt a 8-as kilométernél a fél útpályát lezárták. Az erős forgalom miatt napközben gyakran alakul ki torlódás, főleg a belváros felé.

Az 51-es főúton, 
– Dunavecsénél, a Kelédháti utca kereszteződésénél körforgalmú csomópontot alakítanak ki. A 72-es kilométernél félpályás lezárásra és jelzőlámpás forgalomirányításra számítsanak!
– Dunapataj közelében, a 103-as kilométernél burkolatjavítás kezdődött, a fél útpályát lezárták.

Megváltozott a forgalmi rend az 52-es főúton, Kecskemét belterületén az 1-es és a 2-es kilométer között. A főút Vízmű utca és az 5-ös főút (Árpád körút) közötti szakaszát a négysávossá bővítés következő fázisa miatt lezárták. Kerülni helyben, önkormányzati utakon lehet. A lezárt úton szakaszonként szervizutakat létesítenek az üzletek és ingatlanok megközelíthetőségének érdekében.

Az 55-ös főúton, Kisszállás térségében vasútépítési munkák miatt az 50-es kilométernél fekvő vasúti átjárót lezárták. A forgalom a főúttal párhuzamosan kiépített terelőúton halad.

Az 513-as főúton, Apostag és Dunavecse között az M8-as autóút hídjait újítják fel. A 4-es kilométernél félpályán halad a forgalom.

Kamionstop:

A hétvégi kamiontilalom augusztus 12-én szombaton 15 órától augusztus 13-án vasárnap 22 óráig lesz érvényben.
A külföldről hazatérő nehéz tehergépjárművek az államhatártól a magyarországi telephelyig, vagy az első lerakóhelyig „elgurulhatnak” júliusban és augusztusban a kamionstop ideje alatt is, azonban nem vehetik igénybe a kormányrendelet 3. mellékletében felsorolt útszakaszokat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában