Tanácskozás

2023.08.30. 16:00

Tanévnyitó konferenciát tartottak Kecskeméten – galériával

Tanévnyitó konferenciát rendeztek a kecskeméti Kodály Iskolában szerdán a pedagógusok részvételével.

Horváth Péter

Dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár a státusztörvényről tartott előadást

Fotó: Bús Csaba

A tanácskozást megnyitó beszédében Engert Jakabné alpolgármester kifejtette, hogy Kecskeméten fontosnak tartják elismerni a pedagógusok munkáját. Hangsúlyozta, hogy a kecskeméti diákok igazán szerencsések, hiszen nagyszerű tanárok szárnyai alatt tanulják meg az alkotás, a tanulás örömét, és méltatta a tanárok hivatásuk iránti odaadását. 

Az alpolgármester rámutatott, hogy a gyermekek szellemi és érzelmi fejlesztése mindannyiunk közös kihívása, és a pedagógusok példaképként szolgálnak, életre szóló iskola élményeket és tudást biztosítanak a fogékony fiataloknak.

A konferencia előadói között volt dr. Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár, aki a pedagógusok új életpályájáról szóló törvényről, vagy ahogy elhíresült, a státusztörvényről tartott előadást. Az államtitkár beszélt a végrehajtásról szóló rendeletről, a jogviszonyok átalakulásának ütemezéséről, a béremelés lépcsőiről és az egyéb változásokról, de kitért arra is, ami változatlan marad az új törvény értelmében.

Az ünnepi műsort a Kodály Iskola diákjai szolgáltatták.


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában