Államalapítási ünnep

2023.08.16. 07:18

Sztárfellépők érkeznek a Félegyházi Napokra

Régi hagyomány Kiskunfélegyházán, hogy az államalapítási ünnep tiszteletére Félegyházi Napokat rendez az önkormányzat.

Vajda Piroska

Forrás: shutterstock.com / illusztrácó

Idén  augusztus 19-én és 20-án változatos programok várják a félegyháziakat, akik vasárnap este Paulina és a Valmar koncertjén szórakozhatnak. A rendezvénysorozat szombaton 11 órakor Sáska Tibor Holló László-díjas festőművész kiállításának megnyitójával kezdődik a Móra Ferenc Művelődési Központban. Délután 17 órakor kenyérszentelés lesz a haleszi haranglábnál, majd 19 órakor a selymesi Mária-szobornál. A városi sportcsarnok mögött felállított nagyszínpadon 19 órakor a Langaléta Garabonciások gyermekműsorát nézhetik meg az érdeklődők. Ezt 20 órakor Molnár György „Slágermúzeum” koncertje követi. Fellép: Szulák Andrea, Singh Viki, Kocsis Tibor, Tabáni István. Utánuk Várkonyi Tibi és Szemerédi Piroska zenés műsora következik. 

Vasárnap 10 órakor kezdődik a városi ünnepség a Szent István-téren, ahol köszöntőt mond Csányi József. Ezt kövei az ünnepi szentmise a Szent István Templom előtt. Itt lesz az új kenyér megszentelése is, amit az aratófelvonulás követ. Az új kenyeret városháza előtt szegik meg a város vezetői. 

Vasárnap napközben a nagyszínpadon a Silver Step Tánc Stúdió, a Brilli-Art Studio Tánccsoport, Krisz Rudi, és Bíró Eszter családi interaktív koncertje várja az érdeklődőket.
 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában