Szentmise

2023.08.04. 21:49

Szankon szentelik fel a Bács-Kiskun vármegye kenyerét

A majsai járás települései ismét csatlakoztak a vármegye kenyere programhoz. Valentovics Beáta jegyző, Jászszentlászló terményfelajánlását vitte el a majsai polgármesteri hivatalba, ahol Balog Ildikó, a városháza munkatársa vette át a búzaszemekkel teli üvegeket.

Tapodi Kálmán

Fotó: Tapodi Kálmán

– A korábbi évekhez hasonlóan, a járás valamennyi települése – Csólyospálos, Jászszentlászló, Kiskunmajsa, Kömpöc, Móricgát, Szank – is elküldte a búzáját, amit csütörtökön viszünk a vármegyeházára – mondta el Rávai Mónika, Kiskunmajsa alpolgármestere.

Bács-Kiskun vármegye kenyerét augusztus 19-én, Szankon szenteli fel Bábel Balázs. Az érseki szentmise 10 órakor kezdődik a katolikus templomban, ahol a vármegye települései által összeadott búzából készült kenyér mellett, Szank kenyerét is felszenteli a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye főpásztora. A községben aznap tartják a III. Kun Találkozót, melynek programjai kora délután kezdődnek a Kiskun Emlékhelyen.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában